08:55 / 24.05.2018.

Autor: I.L.K./HRT

Interventni policajac ozlijeđen tijekom bakljade na finalu Kupa

GNK Dinamo - HNK Hajduk (Davor Javorovic/PIXSELL)

GNK Dinamo - HNK Hajduk (Davor Javorovic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Baklja je pogodila policijskog službenika interventne jedinice policije te ga lakše ozlijedila.
Nogometna utakmica finala kupa između GNK Dinamo iz Zagreba i HNK Hajduk iz Splita, održana jučer, 23. svibnja u Vinkovcima, prošla je bez izravnog sukoba navijačkih skupina kao i bez narušavanja stanja sigurnosti u samom gradu, objavila je Policijska uprava vukovarsko-srijemska.

Tijekom kontroliranog ulaska navijača na tribine nogometnog stadiona Cibalia zabilježena su postupanja prema 36 osoba, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Razlozi su bili alkoholiziranost i vrijeđanje policijskih službenika, a zabilježena su ukupno 44 prekršaja, stoji u objavi.

U 66. minuti utakmica je nakratko prekinuta jer je zapaljen veći broj baklji koje su završile na terenu. Jedna je baklja pogodila policijskog službenika interventne jedinice policije te ga lakše ozlijedila. Kako je stadion bio pokriven video-nadzorom, snimke se pregledavaju kako bi se utvrdili svi sudionici događaja i njihova odgovornost.

Osim opisanog događaja koji je i dalje predmet kriminalističkog istraživanja, policija nije zabilježila incidente uoči i nakon odigravanja utakmice, kako u samom gradu tako i na širem gradskom području. Zabilježeni događaji dogodili su se su isključivo na području stadiona.
GNK Dinamo - HNK Hajduk (Davor Javorovic/PIXSELL)

GNK Dinamo - HNK Hajduk (Davor Javorovic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!