16:50 / 10.04.2020.

Autor: A.M./HRT

I Hajduk ipak smanjuje plaće, ali samo za 20 posto

Predsjednik Hajduka Marin Brbić (Foto: Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL)

Predsjednik Hajduka Marin Brbić (Foto: Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Iako je Hajduk prvo poručio da neće smanjivati plaće igračima, Splićani su se predomislili i najavili "rez" od 20 posto.
Iako je Hajduk prvo poručio da neće smanjivati plaće igračima, Splićani su se predomislili i najavili "rez" od 20 posto, pišu 24 sata.

Predsjednik kluba Marin Brbić i savjetnik Mario Stanić sastali su se s predstavnicima igrača Mijom Caktašem, Josipom Juranovićem, Jairom i Darkom Nejašmićem te su im iznijeli plan štednje.

Sve isplate zaključno s 1. travnjem ići će u punom iznosu, a prve umanjene isplate odnose se na travanj, dakle bit će isplaćene u svibnju.

Igrači će se trajno odreći 20 posto primanja, a 40 posto će im biti isplaćeno u roku od šest mjeseci od prve odigrane utakmice. No, postoji "caka" - ako u nastavku sezone izbore drugo mjesto u HNL-u klub se obvezuje da im u obliku premija isplati cijeli iznos kojeg se sad odriču.

Plaće zaposlenih u klubu također bi se trebale smanjiti, no u manjem postotku, a pazit će se posebno na one s nižim primanjima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!