"Kad je Srna došao s idejom, Hajduk se punog srca odazvao"

30.04.2022.

14:29

Autor: HRT

Uoči humanitarne utakmice na Poljudu

Uoči humanitarne utakmice na Poljudu

Foto: HTV / HRT

Pod geslom "Nogomet za mir" Hajduk i ukrajinski Šahtar odigrat će u nedjelju 1. svibnja na Poljudu humanitarnu prijateljsku utakmicu. Cilj je prikupiti sredstva za pomoć djeci koja su ostala bez roditelja u ratom pogođenoj Ukrajini te im je sada potreban smještaj u Republici Hrvatskoj. 

S Poljuda se javila Regina Zubanović, koja je razgovarala s članicom Uprave Hajduka Marinkom Akrap te voditeljem Šahtarove akademije Edgarom Cardosom.

- Hajduk uvijek pomaže. Znate da je u osnovama vrijednosti Hajduka upravo prkos moćnome i zaštita slabog. A u ovom trenutku tko je slabiji od djece iz ratom zahvaćene Ukrajine, posebno ova koja su ostala bez roditeljske skrbi. I zato kad je naš proslavljeni nogometaš Darijo Srna došao uopće s idejom da bi se odigrala jedna ovakva humanitarna utakmica, naš predsjednik Uprave apsolutno nije dvojio. Gospodin Lukša Jakobušić se odmah odazvao. Zaista je jedno izazovno vrijeme i za organizirati ovakvu utakmicu što se tiče i termina i svega ostaloga, ali mi smo punog srca se odazvali i sutra u 15 sati ovdje na glavnom stadionu igra se ta humanitarna utakmica, izjavila je Marinka Akrap.

Cilj utakmice je pomoći djeci Ukrajine, a novac će se prikupljati na nekoliko načina.

- Jedinstvena cijena ulaznice je samo 30 kuna, kažem 'samo' jer nadam se da je to svima prihvatljivo, i pozvala bih sve koji mogu, prekrasan je dan sutra, prvomajski, nakon roštilja, graha i tradicionalnog odlaska na Marjan, neka dođu ovdje u 15 sati i podrže i jedne i druge. Humanitarna je i prijateljska utakmica, svaka pomoć će dobro doći. S druge strane, otvorili smo već i humanitarni telefon, a broj 0609006 bit će aktivan sve do 15. svibnja. Ono što je nama posebno drago i što nas veseli, je da se veliki broj naših poznatih ljudi iz sporta, kulture, umjetnosti odazvao i sutra u Call centar za vrijeme utakmice, a posebno smo ponosni što ovaj projekt podržava i predsjednik UEFA-e gospodin Aleksander Čeferin. On će sutra tu biti s nama i nadam se da će i na taj način naš doprinos biti još veći, dodala je članica Uprave HNK Hajduk.

Novac za djecu Ukrajine prikupljat će se i prodajom dresova.

- Dresovi s utakmice bit će potpisani i bit će na aukciji tako da će se i na taj način moći pridonijeti ovoj velikoj priči, izjavila je Marinka Akrap.

Edgar Cardoso

Edgar Cardoso

Foto: HTV / HRT

Voditelj Šahtarove akademije Edgar Cardoso zahvalio je Hajduku na pomoći.

- Jako smo sretni što nam Hajduk pomaže od prve minute, od osiguranja prijevoza, smještaja, terena za treniranje, tako da možemo ponovno koliko-toliko imati normalan život, a pomaže nam i ovom prijateljskom utakmicom. Zaista smo zahvalni Hajduku, rekao je Cardoso te dodao: - Ovo je prvi put nakon dva mjeseca da ćemo biti ponovno zajedno, rezultat sutra nije bitan, najvažnije je vidjeti ovaj stadion popunjen, s Ukrajincima, Hrvatima, svima koji se žele priključiti, jer ideja je prikupiti sredstva da se pomogne ukrajinskom narodu.

Prijenos s Poljuda uz razgovore s posebnim gostima možete pratiti na Drugom programu HTV-a sutra od 14.50.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!