18:33 / 27.11.2018.

Autor: I.L.K./Hina

Huljaj o Vulićevu komentaru o Dinamu 3: Rekao je to 'na vruće'

Predstavljen novi trener HNK Hajduk (Ivo Cagalj/PIXSELL)

Predstavljen novi trener HNK Hajduk (Ivo Cagalj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

"Nije se dogodila promjena u igri, a nema se vremena za čekanje", objasnio je Huljaj.
Predsjednik Uprave Hajduka Jasmin Huljaj i i sportski direktor kluba Saša Bjelanović izjavili su u ponedjeljak na konferenciji za novinare kako je raskid suradnje s dosadašnjim trenerom prve momčadi Zoranom Vulićem uslijedio nakon što je analizom ustanovljeno da nema napretka u igri,te je za njegovog nasljednika imenovan Siniša Oreščanin.

Klupu prve momčadi preuzet će Siniša Oreščanin, trener koji je do sada vodio Hajduk II.

Ova odluka nije odnesena preko noći, analizirali smo igru i vidjeli smo da smjer u kojem se ide nije smjer koji smo očekivali te je logično rješenje bilo imenovanje Oreščanina, rekao je Bjelanović.

Oreščanin je duže od dvije godine angažiran u Akademiji Hajduka te dobro poznaje situaciju u klubu i igrački kadar. Huljaj je rekao kako odluka o raskidu ugovora s Vulićem nije bila laka. Odlučili smo se na takav potez jer svima nam je bilo jasno da se promjena u igri nije dogodila, a nema se vremena za čekanje, rekao je Huljaj.

Zamoljen za komentar medijskih napisa u kojim se problematizira način upravljanja Hajdukom te navodi kako se odluke u Hajduku donose u suradnji s udrugom Naš Hajduk i navijačkom skupinom Torcida, Huljaj je rekao kako Uprava kluba radi samostalno te da će rad Uprave i rezultati doprinijeti tomu da se promijeni takav imidž kluba u javnosti.

Sve odluke donosimo samostalno uz odobrenje Nadzornog odbora u skladu sa Statutom kluba. Sve ćakule izvan toga su neistina i špekulacije, rekao je Huljaj. Na upit kako komentira Vulićevu izjavu u kojoj je izrazio razočarenje smjenom te je izjavio kako je imenovanje Oreščanina za prvog trenera Hajduka pretvaranje tog kluba u Dinamo 3, Huljaj je kazao kako mu je žao zbog takvih izjava.

Mogu razumjeti Vulića da je to rekao 'na vruće' i nećemo ga optuživati jer on je legenda Hajduka, rekao je Huljaj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!