16:08 / 17.05.2018.

Autor: HRT

Hrvatskoj 0,2 posto izgleda za osvajanje svjetskog naslova

Luka Modrić (Foto: Slavko Midzor/PIXSELL)

Luka Modrić (Foto: Slavko Midzor/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Hrvatski nogometaši imaju 0,2 posto izgleda za osvajanje naslova svjetskih prvaka na skorašenjem SP-u u Rusiji, zaključili su analitičari švicarske UBS banke.
Hrvatski nogometaši imaju 0,2 posto izgleda za osvajanje naslova svjetskih prvaka na skorašenjem SP-u u Rusiji, a prvi favoriti su Nijemci sa 24 posto izgleda za obranu naslova osvojenog 2014. u Brazilu, zaključili su analitičari švicarske UBS banke nakon upotrijebivši alate kojima se služe u svojim predviđanjima kretanja cijena na svjetskim ekonomskim tržištima. Hrvatska reprezentacija je po izgledima za trijumf u Rusiji svrstana u istu skupinu s reprezentacijama Srbije, Senegala, Islanda i Južne Koreje). Naše nogometaše neće ohrabriti ni prognoza da za ulazak u finale imaju 0,9 posto izgleda, za polufinale 4,4 posto, za četvrtfinale 15 posto, a za plasman u nokaut fazu 24,7 posto. Prognoza UBS-ovih analitičara temelji se na statističkom modelu u kojem su korišteni rezultati s prethodnih pet završnih turnira SP-a, procjena snage momčadi prema igračima koji bi trebali zaigrati u Rusiji, kao i rezultati iz kvalifikacija. Osim Njemačke, kvantitativna metoda analitičara, koji raspolažu najvećim portfeljom na svijetu, najbolje izglede za osvajanje pobjedničkog trofeja u Rusiji dala je Brazilu (19,8 posto) i Španjolskoj (16,1 posto). Njemačka i Brazil imat će lagan posao na početku, dok Španjolska u skupini, već na startu, ima za suparnika Portugal, aktualnog prvaka Europe, izjavio je šef UBS-ova odjela za raspodjelu imovine na progresivnim tržištima Michael Bollinger. Prema ovoj analizi Engleska, Francuska, Belgija i Argentina su reprezentacije koje se nalaze u drugom krugu favorita. "Sudbina Argentine će umnogome ovisiti o formi njihovih najvećih zvijezda, što je, prema našem mišljenju, nepredvidiv faktor i teško ga je obuhvatiti našom kvantitativnom metodom", zaključio je Bolliger.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!