16:14 / 06.09.2019.

Autor: M.M./Hina

Hrvatski navijači se 'zagrijavaju' na ulicama Trnave

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Hrvatski navijači polako se zagrijavaju na ulicama Trnave za večerašnji ogled Slovačke i svjetskih doprvaka.
Hrvatski navijači polako se zagrijavaju na ulicama Trnave za večerašnji ogled Slovačke i svjetskih doprvaka u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine.

Do utakmice ima još nekoliko sati, a hrvatski dresovi i transparenti polako osvajaju središte 'slovačkog Rima', kako zovu ovaj grad poznat po mnogim povijesnim i sakralnim spomenicima.

Kako su smještajni kapaciteti u gradu sa 68.000 stanovnika relativno mali, veliki dio hrvatskih navijača se smjestio u okolnim gradovima Bratislavi, Senecu i Nitri i polako 'kapaju' u grad. Trnava nije daleko, pa je dio navijača stigao automobilima i kombijima na dan susreta.

Glavna baza hrvatskih navijača je središnji gradski trg Trojične namestie na kojem dominira Mestska veža, gradska kula visoka 57 metara. Zauzeli su većinu okolnih kafića i polako se pripremaju za okršaj na prekrasnom malom stadionu Anton Malatrinsky.

- Imali smo sreće sa ždrijebom, Budimpešta, pa Slovačka. Barem dva gostovanja su blizu i jeftina. Samo da nam se ne ponovi Mađarska. Nemamo pravo na novi kiks, kazala je ekipa koja je stigla iz Beča.

HNS je za ovu utakmicu dobio 1.800 ulaznica za gostujući navijački sektor i još 400 ulaznica za drugu tribinu. Sve su razgrabljene. Dolazak svjetskih doprvaka probudio je i Slovake, pa se očekuje pun stadion koji prima 19.200 gledatelja.

Hrvatske navijače ne brine podatak kako je Slovačka dobila zadnjih pet kvalifikacijskih utakmica kod kuće i pritom nije primila gol.

- Nije igrala protiv Hrvatske. Danas će vidjeti što znači igrati protiv svjetskih doprvaka, poručili su naši navijači.

Slovačka policija utakmicu je proglasila visokorizičnom i poduzete su opsežne mjere sigurnosti. Međutim, za sada nema nikakvih incidenata i atmosfera je sjajna. Nažalost, prognoza nije dobra i večeras se u Trnavi očekuju jaka kiša.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!