19:16 / 17.06.2019.

Autor: Hina

Hrvatski klubovi u ždrijebovima kvalifikacija europskih natjecanja

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U utorak će u sjedištu Europskog nogometnog saveza (UEFA) u Nyonu biti održan ždrijeb 1. kola kvalifikacija za Ligu prvaka.
U utorak će u sjedištu Europskog nogometnog saveza (UEFA) u Nyonu biti održan ždrijeb 1. kola kvalifikacija za Ligu prvaka, u kojem neće biti hrvatskih predstavnika, te za 1. kolo Europske lige, u kojem će se natjecati splitski Hajduk. 

Splićani će biti među 47 nositelja od 94 kluba koliko ih se očekuje u 1. kolu kvalifikacija. Utakmice 1. kola kvalifikacija za Europsku ligu na rasporedu su 11. i 18. srpnja.
U srijedu će u Nyonu biti ždrijeb 2. kola kvalifikacija u oba natjecanja, kad će suparnike doznati hrvatski prvak Dinamo i Osijek te Hajduk u slučaju uspješnog nastupa u 1. kolu, a sve tri momčadi će biti u statusu nositelja.
Zagrepčani će svoje prve europske ispite u novoj sezoni imati u terminima 23. i 24. srpnja, odnosno 30. i 31. srpnja, kad su na rasporedu uzvratni dvoboji.
Drugo kvalifikacijsko kolo Europske lige na rasporedu je 25. srpnja i 1. kolovoza.
U utorak će ždrijeb za 1. kolo kvalifikacija Lige prvaka započeti u 14.30 sati, dok će ždrijeb za Europsku ligu biti od 15.30 sati. U srijedu je termin ždrijeba za Ligu prvaka od 13 sati, a za Europsku ligu od 14 sati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!