Hrvatski dragovoljac: Koji je smisao svakodnevne borbe?

11.10.2022.

10:17

Autor: K.L./HRT

Igrači Hrvatskog dragovoljca, ilustracija

Igrači Hrvatskog dragovoljca, ilustracija

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

Bivši prvoligaš, a danas klub koji igra u drugom razredu hrvatskog klupskog nogometa, Hrvatski dragovoljac, ove sezone nalazi se na samom začelju SuperSport Prve NL nakon devet kola.

Dragovoljac je u devet utakmica skupio samo šest bodova i drži 12. mjesto.

U priopćenju objavljenom na društvenim mrežama iz Hrvatskog dragovoljca ističu nezadovoljstvo suđenjem.

- Hrvatski dragovoljac, nakon analize posljednje utakmice, ponukan sudačkim greškama koje se događaju na njegovu štetu u skoro svakom kolu od početka prvenstva, postavlja pitanje koji je smisao svakodnevne borbe sportskih djelatnika klubova, krvavog rada, novca i zdravlja zaposlenika, kad se tim odlukama onih koji bi trebali unaprijediti i zaštiti igru, sve navedeno omalovažava i marginalizira, stoji u klupskom očitovanju pa se nastavlja:

- Takve greške vidimo i na mnogim drugim terenima Supersport 1. NL, često u korist pojedinih favoriziranih klubova, Svaki tjedan čitamo po medijima o nezadovoljstvu klubova i gledamo očite greške koje su ponekad toliko velike da se zapitamo da li stvarno možemo govoriti o greškama ili iza toga stoji nešto drugo. Postavlja se pitanje u čiju korist se radi na takav način jer ti bi suci navodno trebali stasati i ući u onu elitnu skupinu. U korist hrvatskog nogometa svakako ne. Postoji razlog zašto nas nema na mapi europskog i svjetskog suđenja već godinama i gledamo ga iz kolo u kolo, a sve to je ruganje navijačima i ljudima koji vole i prate nogomet u Hrvatskoj.

Tablice omogućuje Sofascore

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!