'Hrvatski dragovoljac je puno više od nogometnog kluba'

18.08.2020.

10:38

Autor: DJH/I.Ž.K/HRT

default error photo
Novosti i zanimljivosti iz Nogometnog kluba Hrvatski dragovoljac doznali smo u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.
Novosti i zanimljivosti iz Nogometnog kluba Hrvatski dragovoljac doznali smo u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.

Nakon dugog niza godina, NK Hrvatski dragovoljac je stabilan drugoligaš s ambicijama da uskoro stigne i do prve lige. Njihova škola nogometa raste iz dana u dan te trenutačno broji više od 320 djece.

- Klub je u vrlo kratkom periodu konsolidiran uz veliku angažiranost predsjednika kluba i upravnog odbora,  kao i cijele strukture kluba. Konačno smo financijski pozitivni, vlada velika pozitivna atmosfera i u klubu i oko njega, rekao je našem novinaru Gordanu Ćeliću direktor kluba Hrvoje Merdžan.

- Hrvatski dragovoljac uvijek je bio brend, to nije samo zagrebački klub, to je klub svih Hrvata. Za nove dresove imamo velike upite pa su tako prvi kontingenti već otišli u Australiju, Ameriku i Kanadu, dodao je Merdžan.

- Ovaj klub ima veliku povijest i tradiciju, tu su igrali veliki igrači Robert Prosinčeki i Blaž Slišković, te Marcelo Brozović koji je sada na svjetskoj razini. Možemo biti sretni i ponosni što nosimo ovaj dres i što smo dio ovoga kluba, kaže vratar Zvonimir Šubarić.

Za kapetana kluba Matu Crnčevića direktor Merdžan kaže da je 'Roy Keane Hrvatskog dragovoljca'.

- Za mene je Hrvatski dragovoljac, kao i za ostale dečke, puno više od nogometnog kluba, velika je čast nositi ovaj grb i dres, izjavio je Crnčević.

- U Hrvatskom dragovoljcu su jako dobri uvjeti za napredovanje i za mlade igrače, smatra mladi Antonio Petrušić, koji je potpisao stipendijski ugovor s klubom.

'Najdraži stranac' u Dragovoljcu je Patrice Zoungrana koji je u Hrvatsku stigao 2013. iz Burkine Faso, a u klubu je već godinu dana.

- Suigrači su me dobro prihvatili, i igrači i direktor. U Burkini Faso ljudi vole nogomet, baš kao i ovdje. Hrvatski igrači su bolji, ali navijači su bolji u Burkini Faso, rekao je Zoungrana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!