Hrvatska U-21 protiv Portugala, Engleske i Švicarske

10.12.2020.

13:08

Autor: M.Š./HRT

default error photo
Hrvatska U-21 nogometna reprezentacija doznala je svoje protivnike na Europskom prvenstvu.
Hrvatska U-21 reprezentacija igrat će u skupini D s Portugalom, Engleskom i Švicarskom na Europskom prvenstvu koje se održava u Mađarskoj i Sloveniji, odlučio je ždrijeb koji je u četvrtak održan u Nyonu. 

➡️ Bišćan: Nisam ni očekivao laganu skupinu

Grupna faza U-21 Europskog prvenstva se održava pd 24. do 31. ožujka 2021., a pobjednici i drugoplasirani iz svake skupine ostvaruju plasman u nastavak natjecanja koje se igra od 31. svibnja do 6. lipnja 2021.

Na završni turnir U-21 Europskog prvenstva plasiralo se devet pobjednika skupina te pet najboljih drugoplasiranih momčadi, među kojima je i Hrvatska te domaćini turnira Mađarska i Slovenija. 

Šesnaest je reprezentacija na ždrijebu bilo podijeljeno u četiri skupine od četiri reprezentacije, s time da su domaćini turnira već od ranije znali u kojim će skupinama biti te na kojoj poziciji unutar skupine nastupati na nadolazećem Euru U-21.

Utakmice unutar Skupina A i C bit će odigrane u Mađarskoj, dok će reprezentacije u Skupinama B i D, među kojima je  Hrvatska, fazu skupina na Euru U-21 provesti u Sloveniji.

U skupini A su Mađarska, Njemačka, Rumunjska i Nizozemska, u skupini B su Rusija, Francuska, Island i Danska, a u skupini C Slovenija, Češka, branitelj naslova Španjolska te Italija.

Grupa A:

Njemačka
Nizozemska
Mađarska
Rumunjska

Grupa B:

Španjolska
Italija
Slovenija
Češka

Grupa C:

Francuska
Island
Rusija
Danska

Grupa D:

Hrvatska
Engleska
Portugal
Švicarska

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!