18:29 / 14.11.2021.

Autor: HRT

Hrvatska mladost o plasmanu u Katar

Joško Gvardiol, Borna Sosa

Joško Gvardiol, Borna Sosa

Foto: - / HRT

Hrvatska je danas u odlučujućoj utakmici za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Katru pobijedila Rusiju sretnim autogolom u 81. minuti utakmice. 

U sjajnoj atmosferi, ali po lošim vremenskim uvjetima Vatreni su pokazali čvrstinu i agresivnost tijekom cijele utakmice te ostavili Ruse bez opasnog udarca. Izjave nakon utakmice dali su Borna Sosa Joško Gvardiol.

 

- Ne znam s čim bih krenuo, s čim bih počeo. Svi smo sretni, svi smo presretni što je sve ovako završilo, što je atmosfera bila fenomenalna. Još jednom smo pokazali što je Hrvatska, što je hrvatski narod, još jednom smo pokazali da kad smo skupa, kad smo zajedno da uvijek uspijemo u našim ciljevima i stvarno smo sretni što smo se plasirali u Katar. Čestitao bih svima, ja osobno. Mislim da smo svi odradili ono što je izbornik od nas tražio i na kraj smo stvarno dominirali ovu utakmicu i na kraju zasluženo pobijedili i plasirali se u Katar, prvi su dojmovi Sose.

Gvardiol se složio sa Sosom:

- Nadovezao bih se na Bornu, ono što je rekao sve stoji, nije bilo jednostavno igrati po ovim vremenskim uvjetima i zasluženo idemo u Katar, te nadodao kako je ovo sve neočekivano za njega:

- Iskreno dogodilo se dosta stvari u jako kratkom periodu, nisam se nadao da ću biti ovdje, nisam još glavni igrač, ovdje su iskusniji od mene od kojih učim.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!