13:38 / 06.12.2019.

Autor: I.Ž.K./HRT/HNS

HNS spreman, VAR od proljeća na utakmicama Prve lige

Ilustracija (Igor Kralj/PIXSELL)

Ilustracija (Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

HNS je ispunio sve obveze potrebne da bi se započelo s korištenjem VAR tehnologije u hrvatskom nogometu.
Hrvatski nogometni savez (HNS) završio je sa svim aktivnostima i edukacijom sudaca u svrhu uvođenja VAR tehnologije u hrvatski nogomet, koja se financira kroz program FIFA Forward.

Educirano je 11 pomoćnih video sudaca (VAR), 13 pomoćnih VAR-a (AVAR), 16 sudaca za suđenje utakmica uz VAR sustav te pet tehničara.

Ante Kulušić, predsjednik Komisije nogometnih sudaca HNS-a i projekt-menadžer VAR-a za Hrvatsku, uputio je svu završnu dokumentaciju, uključujući i zahtjev za izdavanje dozvole za natjecanje Međunarodnom odboru nogometnih saveza (IFAB) i Svjetskoj nogometnoj federaciji (FIFA).

Time su ispunjene sve obveze Hrvatskog nogometnog saveza potrebne da bi se započelo s korištenjem VAR tehnologije u hrvatskom nogometu.

- Čestitam svima koji su sudjelovali u ovom zahtjevnom i opsežnom projektu te zahvaljujem Hrvatskom nogometnom savezu i Fifi na velikoj potpori. U edukaciju je uloženo mnogo sredstava, truda i vremena, a očekujemo pozitivan odgovor IFAB-a i početak upotrebe VAR-a, kao što je najavljeno, od proljetnog dijela prvenstva, istaknuo je Kulušić, ujedno dopredsjednik HNS-a.

Prema prethodnim najavama, s proljetnim dijelom sezone započet će se s korištenjem VAR tehnologije na utakmicama Prve lige.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!