13:58 / 01.03.2022.

Autor: K.L./Hina

HNS: Sporazum o suradnji s HŠSS-om

Marijan Kustić

Marijan Kustić

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

U sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza u Zagrebu potpisan je sporazum o suradnji između HNS-a i Hrvatskog školskog sportskog saveza, stoji na web-stranici HNS-a.

Sporazum su potpisali predsjednik HNS-a Marijan Kustić, i Ivan Dujić, glavni tajnik HŠSS-a, uz nazočnost glavnog instruktora HNS-a, Petra Krpana, odnosno grassroots managera, Antonija Grahovca.

Riječ je o suradnji na novom školskom natjecanju MINI NOGOMET za djevojčice i dječake do 13 godina (peti i šesti razredi osnovnih škola), prvom koje će HŠSS organizirati i provesti u suradnji s nogometnim klubovima, odnosno izvan odgojno-obrazovnih ustanova u vidu svojevrsnih izvanškolskih aktivnosti.

Sporazum je potpisan kao slijed činjenice da su HNS i HŠSS prepoznali potencijal sportskih aktivnosti, poput mini nogometa za niže razrede osnovnih škola te potrebu za kvalitetnijom organizacijom i provedbom školskih prvenstava u mini nogometu na županijskoj razini, stručnost HNS-a i HŠSS-a u području organizacije i koordinacije nogometnih turnira i natjecanja.

Istaknuta je važnost kontinuiranog i usklađenog održavanja natjecanja na svim područjima Republike Hrvatske u kojima ima interesa za mali nogomet te želju za zajedničkim razvojem i promocijom nogometa kao školskog sporta, ali i rekreativne aktivnosti za sve mlađe generacije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!