09:50 / 01.09.2020.

Autor: A.M./Hina

HNS predstavio nove dresove Vatrenih, premijera u Portugalu

Foto: HNS

Foto: HNS

Foto: - / -

Hrvatski nogometni savez predstavio je nove dresove hrvatske nogometne reprezentacije, koji će premijeru imati u dvoboju Lige nacija u Portugalu 5. rujna.
Hrvatska nogometna reprezentacija će u novom ciklusu natjecanja, uključujući i na Europskom prvenstvu, nastupiti u novim dresovima koje je Hrvatski nogometni savez (HNS) u utorak predstavio na svojoj internetskoj stranici.
U novoj kolekciji, na tradicionalnom prvom dresu su veliki i upečatljivi svjetski poznati hrvatski kvadrati. Tradicionalni crveno-bijeli dres ponovno ima kvadrate i na rukavu dresa. Logotipi HNS-a i tehničkog partnera Nikea krase prednji dio dresa, uz broj koji se nalazi u središnjem dijelu, dok se plava linija spušta uz bočni dio torza.
Unutar dresa otisnute su riječi "Hrvatska" i "Vatreni" kao simbol ponosa, a potpuni izgled zaokružuju bijele hlačice i crvene čarape. Iste riječi mogu se pronaći i na novoj majici za zagrijavanje prije utakmice koja ima moderan dizajn s dvije nijanse plave boje i neobičan kvadratni uzorak.
- Sviđaju mi se novi dresovi, mislim da će nam odlično odgovarati, izjavio je kapetan Luka Modrić. - Prvi dres je klasični dizajn u modernoj izvedbi, a to su upečatljivi kvadrati kakvih se sjećam iz vremena dok sam kao dječak gledao reprezentaciju. Pričuvni dres je nov, drugačiji i uzbudljiv, nešto što do sada nismo imali, dodao je veznjak Real Madrida.
Svjetski doprvaci dobivaju svježi izgled na pričuvnom tamnom dresu koji ima apstraktne crne i sive kvadrate koji se protežu cijelim dresom te se pojavljuju i na čarapama. Grb Saveza, crvena linija i drugi crveni detalji daju tom dresu poseban izgled.
- Hrvatska je uvijek silna inspiracija Nikeu zbog snage njenog identiteta, izjavio je Scott Munson, dopredsjednik nogometnog odjela Nikea, dodavši: - Novi prvi dres je vjeran hrvatskoj nogometnoj baštini, dok je pričuvni dres još jedna odlična interpretacija hrvatskog dizajna za igrače i navijače.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!