13:07 / 06.05.2020.

Autor: I.Ž.K./HRT/HNS

HNS: Polufinale Kupa 30. i 31. svibnja, 1. HNL od 6. lipnja

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

HNS očekuje kako će predložene datume nastavka natjecanja u 1. HNL-u i Kupu potvrditi Stožera civilne zaštite.
Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je odluku kako će utakmicama polufinala Hrvatskog kupa 30. svibnja biti nastavljena nogometna sezona koja je u ožujku prekinuta zbog epidemije COVID-19, objavio je HNS na svojim stranicama.

Nakon jučerašnjeg sastanka tajnika Središnjeg državnog ureda za šport, Tomislava Družaka, s predstavnicima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo,
predloženi su datumi za mjere popuštanja u sektoru sporta. Tako se mjere popuštanja koje se tiču trenažnih procesa odnose na razdoblje od sljedeća dva tjedna, dok se mogućnost održavanja natjecanja predviđa za kraj svibnja i početak lipnja.

Izvršni odbor HNS-a donio je odluku kako će nogometna sezona biti nastavljena 30. i 31. svibnja utakmicama polufinala Kupa, a tjedan dana poslije, 6. lipnja bilo bi nastavljeno natjecanje u HT Prvoj ligi. Sve utakmice bile bi odigrane bez prisutnosti gledatelja. Finale Hrvatskog kupa trebalo bi se odigrati 1. kolovoza. Podsjetimo, u polufinalu Kupa sastaju se Rijeka i Osijek te Slaven Belupo i Lokomotiva.

Očekuje se da će predložene datume potvrditi Stožer civilne zaštite, sukladno epidemiološkoj situaciji u zemlji.

Druga HNL i 3. HNL te ostale niže lige neće nastaviti s natjecanjem u sezoni 2019./2020., a neće se nastaviti niti natjecanja u svim mlađim uzrasnim kategorijama.

Izvršni odbor će naknadno donijeti odluke o eventualnom nastavku natjecanja u 1. HNLŽ te 1. HMNL, kao i ostale nužne odluke koje se tiču svih natjecanja pod ingerencijom HNS-a.

HNS će, sukladno preporukama HZJZ-a, donijeti obvezujuće upute za klubove uoči nastavka natjecanja, kako bi se maksimalno zaštitilo zdravlje igrača i svih nogometnih aktera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!