16:18 / 05.05.2020.

Autor: HRT/HNS

HNS-ov projekt #vježbajdoma prikupio više od milijun pregleda

Screenshot: HNS

Screenshot: HNS

Foto: - / -

Završen je HNS-ov projekt #vježbajdoma, koji je s preko milijun pogledanih videa polučio velik uspjeh.
Završen je HNS-ov projekt #vježbajdoma, koji je s preko milijun pogledanih videa polučio velik uspjeh.

HNS je kroz taj projekt želio potaknuti mlade nogometaše da tijekom ove izvanredne situacije iskoriste slobodno vrijeme za tjelesnu aktivnost i usavršavanje svojih sposobnosti. Svakodnevno su objavljivani videi s treninzima koji se mogu izvesti kod kuće, bez dodatnih sprava i pomagala, a među videima je bilo i uputa liječnika o zdravoj prehrani kao i savjeta o psihološkom pristupu ovim neuobičajenim okolnostima.

U kreiranju videa sudjelovali su hrvatski seniorski i mladi reprezentativci i reprezentativke u velikom i malom nogometu, stručnjaci za kondicijsku pripremu, izbornici, treneri i stručnjaci iz drugih područja poput medicine i psihologije, kao i još niz nogometaša i nogometašica iz brojnih klubova.

- Od srca zahvaljujem svima koji su sudjelovali u stvaranju ovih treninga jer smo pokazali zaista veliko jedinstvo u želji da približimo znanja, vještine i iskustvo vrhunskih trenera i nogometaša našoj velikoj bazi. Veliko hvala i svima koji su vježbali s nama, a brojke pokazuju da je takvih bio zaista velik broj. Naposljetku, zahvaljujem i našem video analitičaru, Nikoli Buzadžiću, koji je uložio puno truda u montažu ovih uradaka koji imaju trajnu vrijednost za HNS i mlade nogometaše.  Drago mi je što na ovaj način pomažemo sportašima da ostanu u formi, ali znam da svi jedva čekaju povratak na nogometne terene. Nadam se da će nam epidemiološka situacija u zemlji to relativno uskoro i omogućiti, a do tada - nastavimo vježbati doma, poručio je glavni instruktor HNS-a Petar Krpan.

Završne brojke uistinu su impresivne. 35 treninga objavljeno je na četiri HNS-ova kanala: YouTubeu, Facebooku, Instagramu i Twitteru, pri čemu su videi prikazani više od milijun puta. Samo na YouTubeu i Facebooku ukupno vrijeme gledanja je više od 5500 sati, a na Facebooku i Instagramu videi su prikupili gotovo 200,000 oznaka "sviđa mi se", piše na službenom portalu HNS-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!