HNS prijavio Brunu Marića Disciplinskoj komisiji!

16.11.2022.

11:25

Autor: A.M./HRT/HNS

Bruno Maric

Bruno Maric

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

Hrvatski nogometni savez osudio je bacanje predmeta na pomoćnog suca Antu Marića na utakmici između Slaven Belupa i Hajduka u Koprivnici. Najavljena je brza odluka disciplinskih tijela te su pozvane i druge državne institucije da procesuiraju počinitelja fizičkog napada. Šef sudaca Bruno Marić prijavljen je pak Disciplinskoj komisiji zbog izjava danih nakon incidenta.

Priopćenje HNS-a prenosimo u cijelosti:


- Hrvatski nogometni savez oštro osuđuje bacanje predmeta na pomoćnog suca Antu Marića na utakmici Slaven Belupo – Hajduk, a pritom pozivamo sve aktere domaćeg nogometa da svojim ponašanjem i izjavama ne podižu dodatno nepotrebne tenzije.

Pomoćni sudac Anto Marić pogođen je od strane navijača

Pomoćni sudac Anto Marić pogođen je od strane navijača

Foto: Vjeran Zganec Rogulja / PIXSELL

Hrvatski nogometni savez zahvaljuje sudačkoj ekipi predvođenoj glavnim sucem Antom Čulinom, a posebno pomoćnom sucu Anti Mariću, na iskazanoj hrabrosti da utakmicu uspješno privedu kraju, nakon što je pomoćnik Marić dva puta pogođen predmetima bačenima s gostujućeg dijela tribine na kojoj su bili smješten navijači HNK Hajduk. HNS oštro osuđuje takvo ponašanje jer smatramo neprihvatljivim da se bilo kakvo nezadovoljstvo iskazuje verbalnim, a posebno ne fizičkim nasiljem. Disciplinska tijela HNS-a donijet će odluku o ovom slučaju, a pozivamo i odgovarajuće institucije države da identificiraju te procesuiraju počinitelja ovog fizičkog napada s obzirom na to da postoje fotografije i videozapis tog incidenta.


Nadalje, HNS još jednom poziva sudionike domaćeg nogometa da kroz svoje izjave poštuju druge aktere - suce, igrače, trenere, klubove, navijače, medije i Savez jer time poštuju djelatnost kojom se bave. Vjerujemo da svatko svoj posao radi najbolje što može, u interesu svoje struke i organizacije koju predstavlja. U tom kontekstu, HNS ne pozdravlja izjave trenera Hajduka i predsjednika Komisije nogometnih sudaca te je Savez prijavio Brunu Marića Disciplinskoj komisiji HNS-a. Savez je stava da odgovornost koju za svoje izjave imaju djelatnici i dužnosnici klubova vrijedi i za dužnosnike Saveza te da nije primjereno predsjedniku sudačke komisije komentira, piše na službenbim stranicama Saveza.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!