17:44 / 24.04.2020.

Autor: I.L./HNS

HNS osnovao radnu skupinu za povratak igri

Ilustracija (Marko Lukunic/PIXSELL)

Ilustracija (Marko Lukunic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Radna skupina će sve preporuke i smjernice razviti u suradnji s predstavnicima Stožera civilne zaštite.
Nakon najave Stožera civilne zaštite o skorašnjem popuštanju mjera zaštite od epidemije koronavirusa, Hrvatski nogometni savez (HNS) osnovao je radnu skupinu za povratak igri koja je putem video konferencije u petak održala prvi sastanak.

Sportaši od ponedjeljka na treninzima, 1. HNL krajem svibnja?

U radnoj skupini sudjeluju tajnik HNS-a Vladimir Iveta, koordinator natjecanja HNS-a Neven Šprajcer te povjerenik Prve HNL Josip Brezni, liječnik A reprezentacije i član Zdravstvene komisije HNS-a dr. Zoran Bahtijarević, tajnik Zdravstvene komisije dr. Tomislav Vlahović te vanjski stručnjaci na području epidemiologije i infektologije dr. Adrijana Vince, dr. Zvjezdana Lovrić Makarić i dr. Zvonimir Šostar.

Cilj skupine jest pripremiti i usmjeriti klubove za postupni povratak uobičajenom ritmu treninga i utakmica uz prikladne mjere zaštite zdravlja igrača i svih drugih aktera u nogometu.

Radna skupina će sve preporuke i smjernice razviti u suradnji s predstavnicima Stožera civilne zaštite kako bi osigurala da će treninzi i utakmice biti održani uz najmanji mogući rizik za širenje virusa SARS-CoV-2. Kao i do sada, Hrvatski nogometni savez sve odluke donosit će sa zdravljem igrača i nogometnih djelatnika na prvom mjestu.

Prvi planirani korak u pripremi za nastavak sezone jest omogućiti treninge u malim skupinama do pet igrača, a radna skupina uskoro će održati i video konferenciju s medicinskim i tehničkim predstavnicima klubova HT Prve lige kako bi klubovima prenijeli detaljne upute za organizaciju treninga uz minimalne mogućnosti zaraze.

Odluka o početku odigravanja utakmica bit će donesena sukladno preporukama nadležnih državnih tijela.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!