HNS odabrao kamp za Vatrene u Kataru

27.03.2022.

13:45

Autor: I.Ž.K./HRT/HNS

Hrvatski nogometaši uoči dvoboja sa Slovenijom u Dohi

Hrvatski nogometaši uoči dvoboja sa Slovenijom u Dohi

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Delegacija Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) obišla je u nedjelju hotel Dusit te trening centar Al Gharafa koji su prva opcija za bazni kamp hrvatske reprezentacije tijekom Svjetskog prvenstva koje će krajem godine biti održano u Kataru, objavio je HNS.

Tehnička delegacija Saveza još je prošloga srpnja obišla desetak potencijalnih baznih kampova koje je FIFA ponudila u svom katalogu, pri čemu se svaki sastoji od hotela i povezanog trening centra.

Nakon detaljnog izvještaja predsjedniku Marijanu Kustiću, rukovodstvu Saveza te stručnom stožeru na čelu s izbornikom Zlatkom Dalićem, HNS je još u srpnju 2021. godine odabrao hotel Dusit i trening centar Al Gharafa kao svoju prvu opciju u Fifinom sustavu za rezervaciju kampova.

Prijateljski turnir u Dohi iskorišten je za još jedan posjet hotelu i trening centru te se delegacija Saveza još jednom uvjerila u odlične uvjete koje pružaju navedeni hotel i trening centar. Bez obzira što još nekoliko reprezentacija čeka u redu za navedeni bazni kamp, HNS ima pravo "prvokupa" odnosno potpisivanja ugovora do lipnja ove godine.

- Napravili smo odmak od dosadašnjeg djelovanja te smo kampove pogledali prije plasmana na veliko natjecanje jer nismo praznovjerni i vjerujemo u svoju reprezentaciju. To nam je omogućilo odabrati jedan od boljih hotela i kampova te smo se sada još jednom uvjerili da smo napravili najbolji mogući odabir. Naša je obveza reprezentaciji pružiti najbolje uvjete, i zato sam ponosan na kvalitetnu logistiku i administraciju koju imamo u Savezu. U konačnici, jedino je i primjereno da svjetski doprvaci imaju jedan od najboljih kampova u Dohi, izjavio je predsjednik Saveza Marijan Kustić.

Izbornik Zlatko Dalić siguran je u dobar odabir.

- Imam potpuno povjerenje u našu logistiku, od team managerice Ive Olivari nadalje, i kao što smo uvijek do sada imali odlične hotele i terene, siguran sam da će tako biti i u Dohi. Boravak ovdje odlično nam je došao za aklimatizaciju i upoznavanje s uvjetima koji nas čekaju na Svjetskom prvenstvu, a dobro je i da smo na vrijeme riješili pitanje baznog kampa da o tome ne razmišljamo u zadnji trenutak. Hvala predsjedniku Kustiću i rukovodstvu Saveza što daju zaista maksimalnu podršku reprezentaciji u svim pitanjima, pa tako i po pitanju odabira baznog kampa, izjavio je izbornik Dalić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!