17:47 / 14.07.2020.

Autor: A.M./HRT

HNS o koronavirusu u Interu: Nije ugrožen nastavak natjecanja

Matija Habljak/PIXSELL

Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nakon što je objavljeno kako osoba iz zaprešićkog Intera ima koronavirus, oglasio se i Hrvatski nogometni savez, koji kaže da "nije ugrožen nastavak natjecanja".
Nakon što je objavljeno kako osoba iz zaprešićkog Intera ima koronavirus, što je prvi evidentirani slučaj zaraze u 1. HNL-u, oglasio se i Hrvatski nogometni savez, koji kaže kako "nije ugrožen nastavak natjecanja". - Hrvatski nogometni savez upoznat je s informacijom da je sportski djelatnik NK Inter Zaprešić zaražen virusom SARS-CoV-2. O slučaju je odmah obaviještena nadležna epidemiološka služba, kao i radna skupina HNS-a za povratak natjecanju. Klub je reagirao po svim zacrtanim protokolima i preporukama stožera Civilne zaštite RH te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kao i preporukama HNS-ove radne skupine.
Nadležna epidemiološka služba je provela izvid te su sukladno njihovom zaključku kontakti povećanog rizika stavljeni u samoizolaciju - među takvim nema igrača prve momčadi. Nad kontaktima niskog rizika provest će se pojačani nadzor u idućem razdoblju te će se prema potrebi promptno reagirati temeljem epidemiološke situacije.
Nadležni epidemiolog na temelju izvida nije procijenio rizičnim klub s kojim je odigrana utakmica (NK Rijeka), no radna skupina HNS-a obavijestila ga je o ovom nalazu i preporučila pojačani nadzor u narednom razdoblju. Sukladno provedenom izvidu i odlukama nadležnog epidemiologa, u ovom trenutku nije ugrožen nastavak natjecanja za NK Inter Zaprešić, navodi se u priopćenju HNS-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!