10:34 / 24.05.2019.

Autor: HRT

HNS o finalu Kupa pionira: Nije potrebno dizanje tenzija

Finale kupa pionira izmedju Osijeka i Hajduka. Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Finale kupa pionira izmedju Osijeka i Hajduka. Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Hrvatski nogometni savez oglasio se povodom finala Kupa u uzrastu pionira koje je izazvalo nezadovoljstvo Hajduka zbog suđenja.
Hrvatski nogometni savez oglasio se povodom finala Kupa u uzrastu pionira koje je izazvalo nezadovoljstvo Hajduka zbog suđenja. Osijek je slavio u finalu u Slavonskom Brodu, a Splićani su nakon susreta poslali priopćenje u kojem su napisali kako je javnost imala priliku vidjeti "zbog čega inzistira na sustavnim i korjenitim promjenama u sudačkoj organizaciji."

Priopćenje Hrvatskog nogometnog saveza prenosimo u cijelosti:

- Hrvatski nogometni savez poziva sve aktere u hrvatskom nogometu da rješavanju bilo koje situacije pristupe na dobronamjeran, konstruktivan i pozitivan način.

Nogomet je najpopularniji sport na svijetu, između ostaloga i zbog velikih emocija koje izaziva. Kao što je lijepo pobjeđivati, tako je teško izgubiti. Razumljive su, stoga, suze mladih nogometaša Hajduka nakon poraza od Osijeka u finalu Kupa za pionire, kao što su bile razumljive i suze hrvatskih A reprezentativaca nakon poraza u finalu Svjetskog prvenstva. K tomu, svi koji smo roditelji posebno smo osjetljivi na svoju djecu te smo ponosni na njihove uspjehe.

Međutim, duboko vjerujemo da nije potrebno dizanje tenzija niti isticanje suđenja u prvi plan jer time ne činimo uslugu mladim nogometašima i nogometu općenito.

Hrvatski nogometni savez otvoren je svakom klubu da kroz demokratske forume Saveza daje svoje primjedbe odnosno prijedloge za poboljšanje bilo kojeg područja djelovanja HNS-a.

Aktualno rukovodstvo Saveza kontinuirano poziva na dijalog i komunikaciju kao jedini put za kvalitetan odnos te će na tomu i dalje inzistirati. Samo zajedničkim radom u interesu hrvatskog nogometa možemo i dalje postizati svjetske rezultate.

Činjenica da je HNS regionalni lider u projektu uvođenja VAR-a dovoljno svjedoči da je Savez posvećen napretku u tom segmentu svog djelovanja. Međutim, ne smatramo da je verbalni napad na bilo kojeg suca pojedinačno pravi put za napredak jer se time vrši strahovit pritisak na suce koji moraju biti neovisni, te se pritom u javnosti kreira loša slika o hrvatskom nogometu.

Vjerujemo da to vrijedi čak i u slučaju kada su odluke pogrešne jer svaki sudac griješi (i za to odgovara), a posebno u ovom slučaju gdje su neovisni stručnjaci potvrdili opravdanost sučevih odluka.

Hrvatski nogometni savez apsolutno je posvećen uspostavljanju dijaloga te dobronamjernom, konstruktivnom i kvalitetnom odnosu sa svakim klubom u Hrvatskoj. Istome se nadamo zauzvrat, stoji u priopćenju HNS-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!