10:40 / 10.03.2020.

Autor: K.L./HRT

HNS: Nema odgode HNL-a, posebne upute organizatorima

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

HNS je objavio da neće doći do odgoda utakmica i HNL se nastavlja.
Nakon što je Nacionalni stožer Civilne zaštite jučer preporučio da se javni skupovi do daljnjega ograniče na 1000 ljudi, što će utjecati i na sportska događanja, Hrvatski nogometni savez je danas objavio upute za odigravanje nogometnih utakmica u sljedećem razdoblju. HNS je objavio da neće doći do odgoda utakmica i HNL se nastavlja, a da će cilvilna vlast odlučiti o uvjetima u kojima će se igrati, odnosno hoće li gledatelji moći biti prisutni na tribinama. ● Istra 1961 sljedeće dvije domaće utakmice bez gledatelja
Upute su zajednički odredili rukovodstvo Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom i izvršnim direktorom Marijanom Kustićem, Izvršni odbor HNS-a, Medicinska komisija HNS-a s predsjednikom prof. dr. Draganom Primorcem, Natjecateljska komisija HNS-a na čelu s predsjednikom Antom Vučemilovićem-Šimunovićem, Komisija nogometnih sudaca s predsjednikom Antom Kulušićem, povjerenik za natjecanje HT Prve lige Josip Brezni te povjerenik za sigurnost HNS-a Miroslav Marković:

1. Obavezno je poštivanje svih odluka, mjera i preporuka koje je propisao te koje će eventualno propisati Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske odnosno druge nadležne državne institucije.

2. Uzimajući u obzir kalendar natjecanja HNS-a, sva natjecanja pod ingerencijom HNS-a nastavljaju se sa ili bez gledatelja.

3. Organizatori utakmica obvezni su u cijelosti poštivati i provoditi mjere Stožera civilne zaštite RH.

4. Pritom ističemo obvezu organizatora da uoči utakmica moraju ishoditi suglasnost županijskog stožera civilne zaštite i nadležnog Zavoda za javno zdravstvo vezanu za ispunjenje propisanih uvjeta za organizaciju utakmice.

- Hrvatski nogometni savez nastavit će pozorno pratiti situaciju s epidemijom novog koronavirusa SARS-CoV-2 te će prema potrebi odrediti nove mjere i izdati nove upute, o čemu će nogometna obitelj i javnost biti pravodobno obaviještena, priopćeno je iz Hrvatskog nogometnog saveza. Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u ponedjeljak je izdao priopćenje u kojemu se do daljnjega preporučuje odgoditi sve skupove i organizirana okupljanja na kojima sudjeluje više od 1000 ljudi, a svi organizatori okupljanja dužni su osigurati najviše higijenske standarde.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!