Livaja i Subašić prijavljeni disciplinskom sucu

07.12.2021.

11:48

Autor: K.L./HRT

Danijel Subašić i Marko Livaja

Danijel Subašić i Marko Livaja

Foto: Davor Javorovic / PIXSELL

Hrvatski nogometni savez objavio je na službenim stranicama da je povjerenik za natjecanje HT Prve lige, Josip Brezni, prijavio po službenoj dužnosti igrače HNK Hajduk, Marka Livaju i Danijela Subašića, disciplinskom sucu HT Prve lige.

- Temeljem ovlasti iz Propozicija natjecanja HT Prve lige, povjerenik za natjecanje prijavio je Livaju i Subašića disciplinskom sucu zbog neprimjerenog ponašanja i povrede Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika, stoji na službenim stranicama HNS-a.

Ranije se o ovom slučaju oglasio Hajduk koji je osudio bilo kakav govor mržnje te se ispričao, no dodao da se sve treba promatrati u cjelini, a u jučerašnjom priopćenju komentirao je ovaj slučaj i GNK Dinamo.

- Što se tiče skandiranja igrača Hajduka koji su svojim „pjesmama“ promovirali uvredljiv i neprimjeren govor u javnom prostoru, očekujemo od HNS-a, kao ovlaštenog pokretača disciplinskih postupaka da u najkraćem roku poduzme sve kao u nekim recentnim slučajevima kada su nečije privatne poruke iskorištene za višemjesečne suspenzije. U ovom konkretnom slučaju nije se radilo o privatnim porukama nego javnom prostoru, i u potpunosti odgovara razlozima za pokretanje disciplinskih postupaka protiv onih koji su to učinili. Isto tako, očekujemo i od policije da provede izvide i utvrdi elemente prekršaja i/ili kaznenog djela i procesuira počinitelje, objavio je Dinamo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!