14:59 / 30.11.2020.

Autor: HRT/Hina

HNS donirao bolnicu u Varaždinu, Šuker: Volio bih da su svi savezi kao mi

Davor Šuker (Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)

Davor Šuker (Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Hrvatski nogometni savez uručio je donaciju u iznosu od 200 tisuća kuna Općoj bolnici u Varaždinu.
Hrvatski nogometni savez uručio je donaciju u iznosu od 200 tisuća kuna Općoj bolnici u Varaždinu. Na uručenju donacije bio je i presjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker te izbornik reprezentacije Zlatko Dalić.

- Kao što smo dosad pomogli pet bolnica s 200 tisuća kuna, tako smo odlučili pomoći i varaždinskoj bolnici. Zahvalan sam svima koji rade, puno je ljudi volontiralo, zahvaljujem svim članovima bolnice te ih pozivam da nam budu gosti kad ćemo igrati u Varaždinu. Ne možemo im se nikako odužiti, oni riskiraju svoje živote i to je najvažnije, rekao je Šuker.

Predsjednik HNS-a odbio je navode da oko netransparentnosti testiranja na koronavirus.

- Volio bih da su svi Savezi kao nogometni. Znam da su teška vremena, muči nas nacionalni stadion. Treba nam pristojan stadion. Svatko želi nogomet iskoristiti na jedan dan, Hrvatski nogometni savez radi i ponosan je na sve što je zaradio i platio. Od države dobijemo milijun i pol tisuća kuna, mi smo pretransparentni, rekao je Šuker.

Otkrio je kako je UEFA za testiranja na Covid-19 platila 55 milijuna eura, a HNS 2,2 milijuna kuna. Za A reprezentaciju 90.000 kuna, za U-21 reprezentaciju 51.000 kuna, mlade reprezentacije U16 i U19 180.000 kuna, a za mali nogomet 33.000 kuna. Sa Šukerom su bili Dalić i predsjednik Županijskog nogometnog saveza Nenad Horvatić.

Ravnatelj bolnice Nenad Kudelić je rekao da će donirana sredstva biti iskorištena za nabavku potrebne opreme za liječenje COVID 19 bolesnika. Dodao je da varaždinska bolnica i dalje ima porast broja hospitaliziranih bolesnika koji su sve mlađi sa sve težom kliničkom slikom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!