Hari Vukas napušta U-17 reprezentaciju i odlazi u europskog velikana

11.07.2022.

18:20

Autor: HRT/HN

Hari Vukas

Hari Vukas

Foto: Milan Sabic/ / PIXSELL

Hrvatski nogometni savez objavio je danas kako će tek imenovani Hari Vukas sporazumno odstupiti s dužnosti izbornika U-17 reprezentacije, a kao razlog navode odlazak kod europskog velikana. 

Bivši trener Hajduka dužnost izbornika preuzeo je prije samo 12 dana, ali neočekivani poziv Igora Tudora i njegovog novog kluba Olympiquea iz Marseillea da postane pomoćni trener bila je prilika koja se ne odbija: 


- U dogovoru s rukovodstvom Hrvatskog nogometnog saveza, Hari Vukas napustio je mjesto izbornika hrvatske U-17 reprezentacije te prihvatio poziv Igora Tudora da postane pomoćni trener Olympiquea iz Marseillea, objavio je savez. 


Sam Vukas se zahvalio na ukazanom povjerenju i razumijevanju, naglasio je kako je biti izbornik mlađih uzrasta velika čast, ali ga rad u klubu više motivira:


- Zahvaljujem predsjedniku Kustiću i vrhu HNS-a na razumijevanju i podršci pri ovoj odluci. Uistinu je velika čast sudjelovati u radu hrvatskih selekcija mlađih uzrasta, i nije mi bilo donijeti ovakvu odluku, ali u klubu ipak imam priliku za svakodnevni rad, i to u jednom od velikana europskog nogometa. To je jedinstvena prilika u trenerskoj karijeri i zato zahvaljujem Savezu na razumijevanju.

Igor Tudor i Hari Vukas

Igor Tudor i Hari Vukas

Foto: Ivo Cagalj/ / PIXSELL

Predsjednik Saveza, Marijan Kustić, prihvatio je tu odluku i naglasio da je velika čast za Savez, kad naši stručnjaci odlaze u europske velikane: 


- Razumijemo da se radi o jedinstvenoj prilici za Harija te nije bilo razloga da ga ne podržimo u ovoj situaciji. Za ugled Saveza i naših trenera svakako je važno imati trenere u najboljim ligama svijeta te smo ponosni da je naš Tudor prvi trener jednog velikana kao što je Marseille, i podržavamo što svoj stožer želi upotpuniti našim stručnjacima. Igoru i Hariju želimo puno uspjeha s Marseilleom.


Iz HNS-a su najavili kako bi uskoro trebali pronaći novo kvaltetno rješenje za U-17 reprezentaciju. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!