Hajduku "tradicionalno" najveća kazna zbog navijačkih ispada

06.04.2022.

17:14

Autor: A.M./Hina

Navijači Hajduka na derbiju Osijek - Hajduk

Navijači Hajduka na derbiju Osijek - Hajduk

Foto: Davor Javorović / PIXSELL

Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige Alan Klakočer donio je odluke o kaznama za 29. kolo HT Prve lige. Kažnjeni su Hajduk, Osijek, Rijeka i istra 1961.

Hajduk je kažnjen s 35.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava njegovih navijača tijekom utakmice Osijek - Hajduk.


Pripadnici navijačke skupine Torcide, smješteni na sjevernoj tribini, u 34. minuti potrgali su osam sjedalica i ubacili ih na tartan stazu, a potom su u 71. minuti upalili 22 baklje i tri stroboskopa, od čega su petnaest baklji i jedan stroboskop ubacili na tartan stazu.


Osijek je kažnjen s 20.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava domaćih i gostujućih navijača tijekom utakmice Osijek - Hajduk. Pripadnici navijačke skupine Kohorte, smješteni na istočnoj tribini, u 49. minuti upalili su 11 baklji, dvije dimne bombe, dva stroboskopa i jedan vatromet.


Istra 1961 je kažnjena s 10.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava domaćih i gostujućih navijača tijekom utakmice Istra 1961 - Rijeka, dok je Rijeka kažnjena sa 6.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava njezinih navijača na utakmici Istra 1961 - Rijeka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!