Hajduku opet najveća kazna

24.08.2022.

16:36

Autor: HRT/HNS

Navijači Hajduka pale baklje u ogledu s Lokomotivom

Navijači Hajduka pale baklje u ogledu s Lokomotivom

Foto: Davor Puklavec/ / PIXSELL

Nakon kompletiranog 6. kola SuperSport HNL-a stigle su i nove kazne našim prvoligašima za nerede na tribinama. Disciplinski sudac Alan Klakočer donio je odluke o kaznama za Hajduk, Rijeku, Dinamo te Istru 1961.

Najveća kazna ide na adresu splitskog kluba, čiji su navijači ponovo koristili pirotehnička sredstva, a zbog dima sudac je i prekinuo utakmicu: 


- HNK Hajduk kažnjen je sa 17.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Hajduk - Lokomotiva. Domaći navijači, pripadnici Torcide, na sjevernoj tribini zapalili su u 61. minuti 25 baklji koje su izgorjele na tribini. Zapaljena je jedna bljeskalica, jedna dimna bomba i bačen jedan topovski udar te je zbog dima nastupio kratak prekid igre od 50 sekundi. Sve navedeno je izgorjelo na tribini. Tijekom utakmice zapaljene su još tri baklje koje su dogorjele na tribini, stoji u priopćenju. 


Dinamo, Rijeka i Istra također su kažnjeni zbog pirotehnike, ali kazne su daleko manje: 


- GNK Dinamo kažnjen je s 8.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Dinamo - Osijek. HNK Rijeka kažnjen je sa 6.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Istra 1961 - Rijeka. NK Istra 1961 kažnjen je s 5.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Istra 1961 - Rijeka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!