17:05 / 17.04.2020.

Autor: HRT/hajduk.hr

Hajduk zahvalio igračima prve momčadi

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Svi igrači Hajdukove prve momčadi prihvatili su smanjenje prihoda.
HNK Hajduk je objavio kako je zaključio dogovor sa svim igračima prve momčadi o smanjenju primanja uslijed zastoja nogometnih natjecanja izazvanog pandemijom koronavirusa.

Igrači prve momčadi prihvatili su prijedlog vodećih ljudi kluba da u razdoblju od sljedećih šest mjeseci dobivaju 40 posto ugovorenih primanja. Isplata dodatnih 40 posto će se odgoditi na rok od šest mjeseci, a preostalih 20 posto igrači će se trajno odreći.

Ujedno je klub igračima ponudio da se u slučaju plasmana u skupinu europskih natjecanja ugovori automatski vrate na vrijednosti iz vremena prije pandemije u stopostotnom iznosu.

- HNK Hajduk zahvaljuje igračima na razumijevanju i suradnji pri postizanju dogovora oko reguliranja plaća u kriznim vremenima kako bi se osigurala financijska stabilnost i održivost Kluba na duži rok. U takvoj atmosferi međusobnog uvažavanja i jedinstva unutar Kluba sigurni smo da ni željeni sportski rezultat neće izostati. Proces zaključivanja ugovora okončali smo u rekordno kratkom roku. Uprava i dio radne zajednice s većim primanjima će također dijeliti sudbinu igrača, rekao je predsjednik Uprave HNK Hajduk Marin Brbić.

- Ovo je situacija koja se događa jednom u povijesti i u kojoj svi moramo podnijeti svoj dio tereta kako bi Klub ostao stabilan. Posebno mi je drago što je momčad već nakon prvog sastanka pokazala razumijevanje za novonastale okolnosti te zaista nije bilo dvojbe trebamo li se mi igrači solidarizirati s Klubom u trenutku kada su prestale nogometne aktivnosti u cijelom svijetu. Vjerujem da ćemo mi kao momčad i Hajduk kao Klub iz svega ovoga izaći još jači, rekao je kapetan Mijo Caktaš nakon što je i službeno potpisan sporazum s igračima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!