15:26 / 25.05.2018.

Autor: HRT

Hajduk zabranio članovima IO HNS-a ulazak u ložu

Foto: hajduk.hr

Foto: hajduk.hr

Foto: - / -

Nastavlja se svađa između Hajduka i HNS-a. Nakon sudačkih greški u finalu Kupa iz Hajduka su odlučili zabraniti ulazak u svečanu ložu svim članovima IO HNS-a.
Nastavlja se svađa između Hajduka i HNS-a. Nakon što je Hajduk izgubio u finalu Kupa od Dinama 1:0, a veliku ulogu u tome imali su sudačke greške, s Poljuda su odlučili zabraniti ulazak  u svečanu ložu svim članovima IO HNS-a. Uz zabranu Hajduk je HNS-u poslao i set od 17 prozirnih medalja namijenjenih za 17 članova tog tijela Hrvatskog nogometnog saveza. Izvršnom odboru Hrvatskog nogometnog saveza poslane su danas s Poljuda "prozirne medalje", replike medalja koje su dodijeljene preksinoć u Vinkovcima osvajačima i finalistima Hrvatskog kupa. "Prozirnih" je medalja točno 17, namijenjenih za 17 članova tog tijela Hrvatskog nogometnog saveza...
HNK Hajduk, do raspisivanja i provedbe demokratskih izbora unutar Hrvatskog nogometnog saveza te rješavanja aktualne situacije unutar sudačke organizacije zabranjuje ulazak u svečanu ložu članovima Izvršnog odbora HNS-a. Iznimke mogu biti tek slučajevi kada neki od članova IO HNS-a budu u nužnim ulogama predviđenim propozicijama, kao službeni predstavnici gostujućeg kluba. Naravno, svi članovi IO slobodni su, kao i ostali gledatelji, kupiti ulaznice za sve ostale sektore, odnosno tribine poljudskog stadiona i uživo gledati najgledaniji hrvatski klub (u upravo završenoj sezoni možemo se pohvaliti da na naše utakmice otpada čak 55 % ukupne gledanosti lige uživo na svim stadionima). Odmah nakon Hajdukovog priopćenja u svađu se uključio i Naš Hajduk: Nakon predstave u srijedu i jučerašnjih medijskih istupa onih kojima bi jedini interes trebao biti nogomet sa što manje tzv. dvojbenih situacija, a ne režiranje istih, nema prostora za pitanje je li sudačka organizacija glavni egzekutor nogometne močvare kojoj svjedočimo godinama, alfa i omega problema na zelenim terenima.
Naš Hajduk, kao i Hajduk, opetovano traže stranog respektabilnog povjerenika za suđenje i reorganizaciju sudačke organizacije kako bi se, barem što se sportskog dijela tiče, riješilo ovo pitanje. Onaj drugi dio, kazneni, u rukama je institucija i smatrali bismo neodgovornim da se ne angažiraju oko istraga sudačke organizacije i njihove povezanosti s ljudima koji u Osijeku čekaju presude. Policija i USKOK su već jednom odradili istragu i doveli do osude za sudačke iznude, vrijeme je da dovrše posao u nogometu i bace iza rešetaka sve one koji su zaslužili tamo biti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!