10:41 / 27.12.2018.

Autor: I.Ž.K./HRT/hajduk.hr

Hajduk se oprostio od Stanka Poklepovića

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Komemoracijom u kino-dvorani na Poljudu Hajduk se danas službeno oprostio od svoje legende Stanka Poklepovića.
Komemoracijom u kino-dvorani na Poljudu Hajduk se danas službeno oprostio od svoje legende Stanka Poklepovića koji je preminuo prije tri dana u Splitu nakon duge i teške bolesti. 

Dalić: Duboko sam potresen; Subašić: Hvala za lipe trenutke

Ćiro Blažević: Otišao je nogometni poeta

Na komemoraciji nije bilo dovoljno mjesta za sve one koji su došli iskazati sućut Poklepovićevoj obitelji, od šjor Stankovih nekadašnjih suigrača, igrača koje je odgojio i podigao, prijatelja, suradnika, Hajdukovih trenera, članova Nadzornog odbora, sadašnjih igrača i djelatnika Kluba, pa do izaslanika Vlade Republike Hrvatske, HNS-a, Grada Splita, Županije Splitsko-dalmatinske, predstavnika MORH-a, vatrogasaca, policije...

U  ime Grada Splita od Hajdukovog legendarnog trenera oprostio se gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

"Dopala me teška dužnost govoriti u ime Grada Splita na oproštaju od čovjeka koji je simbol ovoga grada, ne samo Hajduka, jer šjor Stanko je bio simbol cijelog Splita. Teško je ne izraziti svoje osobne osjećaje koje dijelim sa svima vama. Što je šjor Stanko svima nama? Tražeći odgovore na ovo pitanje ćemo zapravo dati najbolju sliku o njemu kao o vrhunskom čovjeku koji je uvijek davao cijelog sebe, koji nikada nije odustajao od svog cilja, koji nikada nije odustajao od svog Hajduka, što je nebrojeno puta iskazao kroz ljubav koju je dijelio sa svima nama. To je čovjek koji i kada su ga odbacivali nikada nije rekao jednu grubu riječ nego je bio pun hvale i ponosa na ono što je napravio. Koja je pouka šjor Stanka? Viteštvo, poštenje i kultura! On je okupio danas u ovom salonu ljude koji dugo nisu bili na Poljudu i sve one koji bi češće trebali biti ovdje i učiti  o poniznosti i vedrini koju je dijelio s nama. Volio bih da o šjor Stanku u budućnosti razmišljamo upravo na taj način jer to je ono što će ga učiniti vječnim u našoj memoriji, u Hajduku i gradu Splitu", rekao je između ostaloga gradonačelnik Splita.

U ime Hajduka od legendarnog Špace oprostio se predsjednik Skupštine HNK Hajduk Vinko Radovani.

"U ovo sveto vrijeme Božića opraštamo se od jednog od najvećih trenera koje je Hajduk imao. Suhoparno nabrajati sve njegove uspjehe i klubove gdje je bio trener nema smisla. Vjerojatno bi to i njemu bilo dosadno. Dovoljno je spomenuti da je osam sezona vodio Hajduk, kao trener je osvojio prvo prvenstvo Hrvatske. Ne pamtim da je ikad u ovoj dvorani bio ovoliki broj ljudi. Izražavam mu veliko hvala na svemu što je dao za Hajduk, posebno i veliko hvala mu izražavam što smo svi mi bili dio bogatog prozorčića koji je utkan u Hajdukovu povijest. Dragi moj šjor Špaco, želim vam da zauzmete mjesto gore na nebeskoj tribini u društvu prijatelja koji vas čekaju", kazao je Radovani.

U petak u 9 sati Stanko Poklepović bit će ispraćen na splitskom groblju Lovrinac, a pogreb je istoga dana u 14 sati na mjesnom groblju u Milni na otoku Braču. 
Stanko Poklepović (Ivo Čagalj/PIXSELL)

Stanko Poklepović (Ivo Čagalj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!