Hajduk predstavio novog trenera, Jakobušić govorio o HNS-u i smjeni Gustafssona

02.11.2021.

19:29

Autor: K.L./HRT

Konferencija za medija novog trenera Hajduka

Konferencija za medija novog trenera Hajduka

Foto: HTV / HRT

Predsjednik Uprave Hajduka Lukša Jakobušić, sportski direktor Mindaugas Nikoličius i trener Valdas Dambrauskas govorili su na konferenciji za medije prilikom predstavljanja litvanskog stručnjaka na klupi "Bilih".

Na početku riječ je preuzeo predsjednik Uprave:

- Drago mi je da mogu predstaviti novog trenera, ali nije mi drag razlog zašto smo tu. Nije to ono što smo planirali, kad klub mijenja trenera usred sezone, nije dobro, ali što je - tu je. Htio bih se zahvaliti bivšem treneru Gustafssonu, mislim da nema osobe u klubu kojoj nije žao što odlazi. Nismo ispunili ciljeve, nismo ušli u Europsku ligu, činjenica da nije htio govoriti o razlozima, govori o tome o kakvom se gospodinu radi, morali smo reagirati jer nije imao rezultata. Hajduk se mora boriti za trofeje. Imali smo ideje da nakon stanke analiziramo, ali svi znate kako je to izgledalo zadnje tri, četiri utakmice, rekao je Jakobušić te ustvrdio da je odgovornost njegova za smjenu trenera. - Prvi čovjek je uvijek odgovoran.

Sportski direktor Mindaugas Nikoličius rekao je razloge zašto je doveden baš Dambrauskas.

- Želio bih se zahvaliti bivšem treneru koji više nije u klubu. Trebali smo reagirati brzo, imali smo nekoliko opcija, ali odlučili smo se za Valdasa. Imao sam dobru suradnju s njim, on dobro postaje ligu, ima iskustva i osvajao je trofeje u svim državama u kojima je trenirao.

Dambrauskas je sretan zbog dolaska u Hajduk.

- Sretan sam što sam se vratio u Hrvatsku, što sam došao u Split, u Hajduk koji je poznat diljem Europe zbog navijača, povijesti, Privilegiran sam što sam dio ovog kluba. Ovo je odsad i moja obitelj i pokušat ću dati sve od sebe da Hajduk dobije ono što i zaslužuje, rekao je Dambrauskas te nastavio:

- Nisam dugo bio izvan Hrvatske, pratio sam, promijenilo se nekoliko igrača Hajduka, ali znam ih, znam protivnike. Hajduk želi napredovati i pobijediti u sljedećoj utakmici. Nikad nisam vodio momčad koja se ne bori za neku titulu. Moj cilj je pomoći klubu da to ostvari, a kako brzo ćemo to uspjeti, vidjet ćemo, zaključio je novi trener Hajduka.

Predsjednik Uprave govorio je o odabiru trenera i očekivanju javnosti.


- Teško je Hajdukočkoj javnosti gdje je Hajduk doručak, ručak i večera ostati zatvoren, a sve zanima sve, ali to je moj stil. Radimo onako kako mislimo da je najbolje, naš način rada je malo drugačiji. Ne radimo ništa napamet, ne radimo ništa ishitreno, vjerujem da je sportski direktor već tražio novog trenera, to je normalan proces, ustvrdio je Jakobušić.


Govorio je Jakobušić i o suradnji s HNS-om.

- Mogu reći da sam nazvao Brunu Marića i rekao sam mu da je moj uspjeh što nemam njegov broj, a njegov je neuspjeh što sam ga nabavio. Moj način nije takav, ali činjenica jest da smo vidjeli u prošlosti da klubovi napišu nešto prijeteće, a ne potpišu se oni imenom i prezimenom. Vidjeli smo da dopredsjednici HNS-a smijenjuju druge predsjednike HNS-a. Možemo i mi biti glasni, a ako se mi zaderemo, čut će se. Činjenica da nas nema tamo, ali zauzet ćemo stav jer trebamo biti u tijelima HNS-a, ali ne pod svaku cijenu, kazao je predsjednik Uprave.

Novi trener svjestan je pritiska, ali se veseli izazovu na klupi.

- Nije bilo previše razloga zašto sam odabrao Split. Najveći razlog je Hajduk i ono što on znači da Dalmaciju, veliki je izazov preda mnom, bit ću testiran, ne tražim lake zadaće, ali pobijediti s Hajdukom i osvajati s njim, to bi nešto značilo. Kada uzmeš takav izazov, trebaš imati prave ljude oko sebe, a sportski direktor i predsjednik imaju pravu ideju i potporu, rekao je Dambrauskas.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!