Hajduk zbog koronavirusa otkazao pripreme u Portugalu

06.01.2022.

16:34

Autor: I.Ž.K./HRT

Nogometaši Hajduka na treningu

Nogometaši Hajduka na treningu

Foto: Miroslav Lelas / PIXSELL

Nogometaši Hajduka pripreme za nastavak sezone trebali su odraditi u Portugalu od 8. do 23. siječnja, no vodstvo splitske momčadi odlučilo je otkazati planirane pripreme.

Odluku o otkazivanju priprema komentirao je sportski direktor splitske momčadi Mindaugas Nikoličius.

- Imamo situaciju unutar momčadi gdje je utvrđeno da je ukupno deset igrača i članova stožera pozitivno na Covid-19. S druge strane, Ajax je također potvrdio da napušta trening kamp u Portugalu, dok su Servette otkazale put čime su automatski otpale i planirane prijateljske utakmice. Iz tih razloga, ali prvenstveno zbog zaštite samih igrača i članova stručnog stožera, klub je donio odluku da se neće otputovati na drugi dio priprema u Portugal, već će se nastaviti trenirati u Splitu, prenosi službena stranica Hajduka riječi sportskog direktora.

- Liječnička služba od samog početka provodi pojačani nadzor, no, nažalost, situacija u Hrvatskoj i svijetu je takva da su u posljednjim danima zabilježeni rekordni slučajevi, a to nije zaobišlo ni nas ni druge klubove tako da su brojne momčadi prisiljene otkazati svoje pripremne baze. Želim napomenuti kako smo na samom početku planiranja predvidjeli i itekako bili svjesni opcije otkazivanja priprema te su naši troškovi pokriveni osiguranjem, dodao je Nikoličius.

- U idućim danima obavijestit ćemo javnost o planiranim aktivnostima te prijateljskim susretima, a do tada treniramo u Splitu, na svom terenu. Svim zaraženima želim što brži oporavak i povratak aktivnostima, a liječnička služba kluba će nastaviti provoditi pojačani nadzor kao i do sada kako bi se zaštitili i ostali igrači, stožer te ostali djelatnici, izjavio je sportski direktor Hajduka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!