16:05 / 04.03.2019.

Autor: A.M./HRT

Hajduk o sramotnom natpisu: Mi smo ponosan antifašistički klub!

Trofej Kupa Maršala Tita (Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL) // Tribina u Zaprešiću (Foto: Marko Prpić/PIXSELL)

Trofej Kupa Maršala Tita (Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL) // Tribina u Zaprešiću (Foto: Marko Prpić/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Hajduk se oglasio u vezi sramotnog transparenta koji je dio njegovih navijača u Zaprešiću već drugi put unio na tribine, a zbog kojega mu prijeti kazna disciplinskog suca
Hajduk se oglasio u vezi sramotnog transparenta koji je dio njegovih navijača u Zaprešiću već drugi put unio na tribine, a zbog kojega mu prijeti kazna disciplinskog suca HNL-a.
Transparent na kojemu piše "Maksovi mesari" bio je istaknut na ogradi u Zaprešiću nekoliko minuta, nakon čega ga je Torcida maknula.  Maks Luburić bio je ustaški časnik i zapovjednik koncentracionog logora Jasenovac te općenito jedna od najsramotnijih, a vrlo vjerojatno i najsramotnija osoba u povijesti Hrvatske. U priopćenju Hajduk je osudio "govor mržnje" bez izravnog spominjanja konkretnog transparenta, ali i istaknuo svoju povijest kao antifašističkog kluba. - HNK Hajduk kao i uvijek do sada najoštrije osuđuje sve oblike govora mržnje te ima nultu toleranciju prema bilo kakvom iskazivanju i potenciranju netrpeljivosti. Referirajući se na posljednje slučajeve kojima smo svjedočili na utakmicama našeg Kluba, javnost želimo izvijestiti kako smo prema nadležnoj instituciji reagirali odmah po saznanju o pojavi diskriminirajućih sadržaja i uvredljivih poruka. HNK Hajduk je kroz svoju bogatu i slavnu povijest uvijek ponosno isticao svoj antifašistički identitet, pa se i ovom prigodom jasno ograđujemo od svih poruka pojedinaca koje su neprihvatljive i koje se ni na kakav način ne mogu povezivati s prošlošću i sadašnjošću našeg Kluba, piše u priopćenju splitskog kluba.
Inter Zaprešić - HNK Hajduk Split (Marko Prpić/PIXSELL)

Inter Zaprešić - HNK Hajduk Split (Marko Prpić/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!