12:38 / 04.10.2018.

Autor: HRT

Hajduk kažnjen s četiri utakmice bez navijača

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige Alan Klakočer kaznio je Hajduk s četiri utakmice bez gledatelja na Poljudu.
Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige Alan Klakočer kaznio je Hajduk s četiri utakmice bez gledatelja na Poljudu. Hajduk je kažnjen zbog divljanja navijača na utakmici Hajduk - Dinamo i upotreba velike količine pirotehnike (45 baklji, 9 dimnih bombi, 5 strobova, 17 topovskih udara). Priopćenje donosimo u cijelosti: HNK Hajduk kažnjen je s četiri prvenstvene ili kup utakmice igranja bez prisutnosti gledatelja na utakmicama koje igra kao domaćin zbog prekršaja kažnjivih po članku 67. DP HNS na utakmici Hajduk-Dinamo. Tijekom utakmice od strane suca i delegata utakmice evidentirana je upotreba velike količine pirotehnike (45 baklji, 9 dimnih bombi, 5 strobova, 17 topovskih udara) od strane domaćih navijača na sjevernoj tribini stadiona. Zbog ubacivanja 13 baklji u teren za igru utakmica je u periodu od 62.-68. minute bila tri puta u prekidu u ukupnom trajanju od tri minute. U 63. minuti od eksplozije topovskog udara na atletskoj stazi iza sjevernog gola ozlijeđen je vatrogasac, a u 89. minuti kamenom bačenim s istočne tribine pogođen je igrač Hajduka Adam Gyurcso koji je nakon ukazane liječničke pomoći zamijenjen. Vatrogasci će i dalje osiguravati utakmice Hajduka Pomoćni trener Hajduka Mario Carević koji je udaljen s klupe u 55. minuti zbog učestalog prigovaranja i nesportskog reagiranja na odluku pomoćnog suca te potom i psovanja četvrtog suca kažnjen je zabranom obavljanja funkcije u trajanju od mjesec dana te novčanom kaznom od 5.000 kuna.
Isključeni igrači Vedran Dalić (Inter-Z.) i Erhun Obanor (Rudeš) kažnjeni su s po jednom utakmicom zabrane igranja te po 3.000 kuna novčane kazne (isključeni zbog dva žuta kartona).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!