16:33 / 06.03.2019.

Autor: K.L./HRT

Hajduk jednu utakmicu bez gledatelja na sjevernoj tribini

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Disciplinski sudac HT Prve Lige Alan Klakočer nakon provedenih postupaka donio je odluke o kaznama po prijavama službenih osoba s utakmica 23. kola HT Prve lige.
Disciplinski sudac HT Prve Lige Alan Klakočer nakon provedenih postupaka donio je odluke o kaznama po prijavama službenih osoba s utakmica 23. kola HT Prve lige, a najoštrije je kažnjen splitski Hajduk zbog korištenja pirotehnike, neprimjerenog skadiranja i isticanja transparenta "Maxovi mesari" svojih navijača u Zaprešiću prošle nedjelje.

- Zbog paljenja pirotehničkih naprava, neprimjerenog skandiranja i isticanja transparenta s neprihvatljivim sadržajem među pripadnicima navijačke skupine Torcida na gostujućoj tribini na utakmici Inter Zaprešić-Hajduk čime su opetovano napravljeni prekršaji iz članka 67. i 88. DP HNS-a, HNK Hajduk je kažnjen odigravanjem jedne utakmice bez gledatelja na sjevernoj tribini Gradskog stadiona Poljud i novčanom kaznom u iznosu od 50.000 kuna. NK Inter-Zaprešić kao organizator utakmice kažnjen je novčanim iznosom od 5.000 kuna, stoji u priopćenju.

Hajduk se prije nekoliko dana oglasio u vezi sramotnog transparenta koji je dio njegovih navijača u Zaprešiću već drugi put unio na tribine. U priopćenju je osudio "govor mržnje" bez izravnog spominjanja konkretnog transparenta, ali i istaknuo svoju povijest kao antifašističkog kluba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!