14:51 / 04.12.2019.

Autor: I.L.K./HRT

Hajduk jednu utakmicu bez gledatelja na sjevernoj tribini

Ilustracija (Miranda Cikotic/PIXSELL)

Ilustracija (Miranda Cikotic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Odluku je donio disciplinski sudac Hrvatske Telekom Prve lige Alan Klakočer.
Disciplinski sudac Hrvatske Telekom Prve lige Alan Klakočer donio je odluke o kaznama po prijavama službenih osoba s utakmica 17. kola.

Obersnel reagirao na Torcidino nacionalističko vrijeđanje Rijeke

Na utakmici između Hajduka i Rijeke od strane pripadnika navijačke skupine Torcida na sjevernoj tribini stadiona počevši od 16. minute utakmice evidentirano je paljenje pirotehničkih naprava pri čemu je zapaljeno sveukupno 96 baklji, šest topovskih udara, 10 bljeskalica i tri dimne kutije.

Bačeno je ukupno 28 baklji u ograđeni dio igrališta na atletsku stazu, a zbog stvorene dimne zavjese sudac je u 65. minuti morao prekinuti igru u trajanju od dvije i pol minute.

U završnim minutama utakmice u sudačkoj nadoknadi vremena na sjevernoj tribini stadiona evidentirano je neprimjereno skandiranje. Zbog prekršaja iz članka 67. i 88. DP HNS-a i učestalog ponavljanja istih na prvenstvenim utakmicama u tekućem prvenstvu HNK Hajduk je kažnjen odigravanjem prve sljedeće prvenstvene ili kup utakmice (nakon konačnosti odluke) bez prisutnosti gledatelja na sjevernoj tribini Gradskog stadiona Poljud i novčanom kaznom u iznosu od 150.000 kuna.

Ujedno Hajduk mora platiti i kaznu od 5000 kuna zbog momčadskog prekršaja kažnjivog po članku 54. DP HNS-a (5 žutih kartona).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!