Hajduk i Dinamo kažnjeni nakon derbija

16.03.2022.

14:29

Autor: K.L./HRT

Atmosfera na Poljudu

Atmosfera na Poljudu

Foto: Miroslav Lelas / PIXSELL

Nakon 27. kola Prve HNL disciplinski sudac Alan Klakočer donio je odluke o kaznama.

Među kažnjenim klubovima ovog puta su samo Hajduk i Dinamo nakon subotnjeg derbija odigranog na Poljudu. Oba kluba kažnjeni su samo novčano.

- HNK Hajduk kažnjen je s 40.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih i gostujućih navijača tijekom utakmice Hajduk - Dinamo. Pripadnici Torcide, smješteni na sjevernoj tribini, tijekom utakmice su zapalili ukupno 32 baklje, od kojih su četiri bačene na tartan stazu, bačena su dva topovska udara i zapaljene dvije dimne bombe. Vezano za navedeno, nije bilo prekida igre. Pripadnici BBB-a, smješteni na sektoru A zapadne tribine, tijekom utakmice su zapalili ukupno 13 baklji, od kojih su dvije bačene uz teren za igru, tri na tartan stazu, a tri u smjeru gledatelja na zapadnoj tribini. U 53. minuti BBB pale nekoliko sjedalica koje gore do 68. minute, kad su ugašene intervencijom vatrogasaca, stoji u obrazloženju odluke.

- GNK Dinamo kažnjen je s 22.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Hajduk - Dinamo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!