15:42 / 28.03.2020.

Autor: K.L./Hina

Hajduk i "Bilo srce" pomažu KBC-u Split u borbi protiv koronavirusa

Foto: Hajduk.hr

Foto: Hajduk.hr

Foto: - / -

Cilj je da naš doprinos bude samo početak široke javne akcije.
Nogometni klub Hajduk i Humanitarni klub navijača "Bilo srce" pokrenuli su akciju "Dišimo kao jedno" radi opremanja intenzivne njege Zavoda za ortopediju i traumatologiju Kliničkog bolničkog centra (KBC) Split, priopćeno je u subotu iz tog kluba.

- Cilj je da naš doprinos bude samo početak široke javne akcije kojom ćemo osigurati dovoljno sredstava kako bi barem malo pomogli KBC Split u misiji da svaki građanin dobije najbolju zdravstvenu skrb u borbi s koronavirusom, navodi se u priopćenju.Kako je istaknuto, HNK Hajduk, njegovi prvotimci i klupski zaposlenici već su prikupili sredstva potrebna za kupnju dva sterilizatora koja su u ovom trenutku najnužnija djelatnicima splitske bolnice. Prvotna namjera bila je prikupiti sredstva za kupnju respiratora, no zbog dužine roka isporuke, u dogovoru s Upravom KBC-a, odustalo se od te ideje.

- Višak sredstava od kupnje uređaja za sterilizaciju donirat ćemo za drugi dio akcije u koju pozivamo sve naše navijače, veterane, sponzore i sve ljude širokog srca, a koji su u mogućnosti, da se uključe u prikupljanje sredstava potrebnih za opremanje intenzivne njege poput krevea, monitora, pumpie, sukcija i sva ostala oprema nužna za funkcioniranje u ovim najtežim trenucima, objašnjeno je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!