16:58 / 18.07.2019.

Autor: A.M./HRT/HNK Hajduk

Hajduk doveo Davida Čolinu iz Monaca

David Čolina (Foto: Robert Matić / HNK Hajduk)

David Čolina (Foto: Robert Matić / HNK Hajduk)

Foto: - / -

Nakon Ivana Dolčeka Hajduk je u svoje redove doveo još jednog bočnog igrača, 18-godišnjeg Davida Čolinu iz Monaca. On je potpisao do lipnja 2023. godine.
Nakon Ivana Dolčeka Hajduk je u svoje redove doveo još jednog bočnog igrača, 18-godišnjeg Davida Čolinu iz Monaca. On je potpisao do lipnja 2023. godine.

- Dolaskom Davida i prethodno Ivana Dolčeka dugoročno smo riješili pitanje lijevog bočnog. Čolina je jedan od najtalentiranijih igrača na toj poziciji u Hrvatskoj i igrač je kojeg trener jako dobro poznaje. S njim imamo dugoročne planove, mlad je i trebat će mu malo vremena da se privikne, ali nemamo potrebe žuriti. Radi se o igraču koji je 2000. godište i u ovom trenutku možemo reći da smo u odnosu na druge klubove u Hrvatskoj najbolje pokriveni na toj poziciji. Zadovoljni smo što smo priveli kraju ovu operaciju koja je bila dugotrajna, nije bilo lako sve ispregovarati s Monacom, ali od početka smo željeli Dolčeka i njega te zaista možemo biti jako zadovoljni što smo ih doveli. Obojica su prepoznala Hajdukov projekt i sredinu u kojoj će se kvalitetno razvijati - kazao je Hajdukov sportski direktor Saša Bjelanović.

David Čolina karijeru je započeo u redovima Hrvatskog Dragovoljca, nakon toga od 2009. do 2018. godine nastupa za mlađe uzrasne kategorije GNK Dinama, a prošle godine prešao je u redove Monaca. Nastupao je za sve mlađe uzraste hrvatske reprezentacije. - Sretan sam i zadovoljan jer su u Hajduku prepoznali moj potencijal, a ja se nadam da ću ga u potpunosti ispuniti i ostvariti očekivanja. Došao sam ovdje jer sam vidio mogućnost napretka i razvoj u radu s mladim igračima i to mi je bilo izuzetno bitno. Nadam se da ću zahvaljujući svom radu i angažmanu na treninzima dobiti priliku zaigrati i pokazati ljudima u Klubu i navijačima zašto sam doveden. Naravno, želja je što prije istrčati na travnjak i zaigrati pred punim tribinama Poljuda, istaknuo je Čolina nakon potpisa.

Neslužbeno se doznaje da je Hajduk Monacu za Čolinu platio 850.000 eura.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!