12:26 / 19.07.2018.

Autor: HRT

Grad Velika Gorica reagirao na optužbe: Doček je otkazao sam Brozović!

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nakon što se otac Marcela Brozovića na Facebooku žalio zbog otkazivanja dočeka za njegovog sina, oglasio se i Ured gradonačelnika.
Nakon što je otac Marcela Brozovića na Facebooku objavio kako je razočaran jer je otkazan doček za njegovog sina u Velikoj Gorici reagirali su i iz Ureda gradonačelnika, navodeći kako je doček otkazao sam Brozović. Doček je dogovoren za ponedjeljak u Parku dr. Franje Tuđmana, no nakon što su stigle prognoze za loše vrijeme sve je prebačeno u gradsku četvrt Kurilovec, gdje je Marcelo napravio prve nogometne korake, kako ljudi ne bi pokisli. No, tijekom prijepodneva Marcelo je otkazao, pojasnio je okolnosti Nenad Črnko, član Izvršnog odbora HNS-a koji je dogovore oko organizacije zajedno sa zamjenikom gradonačelnika Ervinom Kolarecem i i Ivanom Brozovićem, ocem Marcela Brozovića, započeo već u Moskvi. Kako sam ja bio u avionu s njegovim ocem i suprugom odmah po spuštanju sam zamolio obrazloženje odbijanja, gdje mi je tata decidirano odgovorio 'Kakav sad Kurilovec, mi to odbijamo, navodi Črnko i dodaje da je također odbijen prijedlog da se doček pomakne na utorak ili srijedu. Zamolio sam ga da još jednom razmisli i kontaktira Marcela jer to nije u redu prema ljudima koji ga poštuju kao sportaša. On mi je rekao doslovno ovako: 'Ja ti tu ne mogu pomoći, niti se hoću miješati, Marcelo je tako odlučio i to se više ne može promijeniti, tvrdi Črnko u priopćenju. Ljutnja Brozovićeva oca Nakon veličanstvenih dočeka reprezentativaca u Zagrebu i drugim gradovima, otkazivanje dočeka Brozovića razljutilo je njegova oca koji je na svojoj facebook stranici napisao: Dragi naši, NAŠ PONOS, sela Okuja, Italije, samo nije zaslužio da bude i Vaš ponos, Grada Velike Gorice. Roditelji zahvalite svojoj djeci na podršci, svima Vama i NEKA PATI KOGA SMETA. Evo nisam izdržao, plačem i pišem svima Vama. Večeras će OKUJE GORJETI.
Doček je na kraju ipak organiziran u jednom restoranu u selu Okuje za mještane, širu obitelj i prijatelje. O organizaciji dočeka oglasili su se i gradonačelnik Velike Gorice Držane Barišić i zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec, koji ističu da su ponosni na Marcela Brozovića. Naš Turopoljski top zaslužio je doček, koji su pripremali Velika Gorica i Turistička zajednica Grada. Žao mi je sto se dogodio splet okolnosti u kojem ovo postaje priča, umjesto da su priča naši nogometaši, priopćio je Barišić uz napomenu da je otvoren za svaki razgovor s Marcelom i obitelji Brozović. Kolarec pak navodi kako je s Ivanom Brozovićem bilo sve dogovoreno, glazbeni sastav, film o najljepšim trenucima Marcela na svjetskom prvenstvu, posebno opremljeno vozilo s razglasom, vatromet... Naše su namjere bile najbolje, a iza toga i dalje stojimo. Kao Grad ponosni smo na sve što je Marcelo postigao, priopćio je. Da je Grad organizirao doček i da je obitelj Brozović bila upoznata s time svjedoči i objava Marcelove supruge Silvije Brozović na facebooku, zaključuje se u priopćenju Ureda gradonačelnika Velike Gorice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!