21:35 / 19.06.2019.

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Grad Split dao zeleno svjetlo - Vatreni mogu na Poljud!

Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL

Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Splitsko Gradsko vijeće poručilo je da želi dolazak hrvatske nogometne reprezentacije u Split, ali je zatražilo ispriku HNS-a.
Splitsko Gradsko vijeće poručilo je u srijedu da želi dolazak hrvatske nogometne reprezentacije u Split, ali je zatražilo ispriku Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) zbog dugogodišnjeg neprimjerenog i neprihvatljivog odnosa prema Splitu i Hajduku.

Vijećnici su u svojoj zajedničkoj izjavi istaknuli kako žele da se u Splitu odigra službena kvalifikacijska utakmica protiv reprezentacije Mađarske, no istovremeno traže korjenite promjene dosadašnjeg odnosa HNS- a prema Splitu i Hajduku, koji se, smatraju, "najbolje ogleda u činjenici da je reprezentacija u Splitu posljednjih 20 godina gostovala dva puta i to jednom bez publike".

Sjednica Gradskog vijeća grada Splita trajala je od jutros, gotovo 11 sati, a na dnevnom je redu bilo ukupno 48 točaka, no o dolasku Vatrenih u Split glasovalo se "preko reda", a ostale teme bit će na dnevnom redu na sjednici u srpnju.

Izjavu donosimo u cijelosti:

"Gradsko vijeće Grada Splita želi dolazak hrvatske nogometne reprezentacije u naš grad i odigravanje službene kvalifikacijske utakmice protiv reprezentacije Mađarske na Gradskom stadionu Poljud.

Gradsko vijeće Grada Splita traži od Hrvatskog nogometnog saveza korjenitu promjenu dosadašnjeg odnosa vodstva Hrvatskog nogometnog saveza prema Gradu Splitu i Hrvatskom nogometnom klubu Hajduk, koji se najbolje ogleda u činjenici što je hrvatska nogometna vrsta u službenim utakmicama u Splitu gostovala svega dva puta u posljednjih 20 godina, od čega jednom bez publike.

Zbog dugogodišnjeg neprimjerenog i neprihvatljivog odnosa prema našem gradu i klubu potrebna je isprika Hrvatskog nogometnog saveza, kao čin dobre volje i korak prema ozdravljenju hrvatskog nogometa i jačanju zajedništva.

U interesu hrvatskog nogometa tražimo od Hrvatskog nogometnog saveza i HNK Hajduk žuran dogovor na zajedničkom sastanku, uz nazočnost predstavnika Grada Splita, a sve u svezi postizanja rješavanja brojnih devijacija i nagomilanih problema koji duže vrijeme opterećuju hrvatski nogomet, kao i zajedničkog dogovora vezano za organizaciju željenog nogometnog susreta u našem Gradu Splitu."
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!