17:19 / 17.06.2019.

Autor: HRT

Gračan uoči Rumunjske: S nestrpljenjem očekujemo utakmicu

Nenad Gračan

Nenad Gračan

Foto: - / -

Zdravi, spremni i motivirani izabranici Nenada Gračana jedva čekaju početak Eura.
Zdravi, spremni i motivirani izabranici Nenada Gračana jedva čekaju početak Eura. Hrvatska nogometna U-21 reprezentacija u utorak će otvoriti nastup na Europskom U-21 prvenstvu utakmicom protiv Rumunjske u San Marinu.

- S nestrpljenjem očekujemo ovu utakmicu. Sigurno da smo nakon ovih priprema željni da sve ovo počne. Igrači su izuzetno motivirani. Vidim po njima da želja velika  postoji i ono što je najvažnije  da sutra uđemo u utakmicu ozbiljno, disciplinirano, a vjerujem da onda i naša kvaliteta može doći do izražaja, rekao je izbornik Gračan.

- Mislim da smo jako motivirani, da se kroz cijele pripreme jako dobro radilo. Vlada jako dobra atmosfera, sve pozitivno. Hvala Bogu nema nekih igrača koji imaju velike ozljede, no ima nekih manjih problema. Svi su spremni sto posto, dodao je Alen Halilović.

Rumunjska je možda na papiru najslabiji protivnik u našoj skupini ,međutim radi se o sjajno mladoj reprezentaciji koja je svoj u snagu pokaza u kvalifikacijama za ovo Euro.

- Momčad koja je u kvalifikacijama prošla bez poraza, momčad koja je izbacila i Portugal, reprezentacija koja u svojim redovima ima  sedam A reprezentativaca. Dakle radi se o zaista kvalitetnoj reprezentaciji, jednoj sjajnoj generaciji koja ima izuzetne pojedince, rekao je izbornik.
Kapetan hrvatske reprezentacije Alen Halilović do 21 godine zna kako igrati na stadionu Serevale u San Marinu. Vežu ga pozitivna sjećanja.

- Baš sam komentirao jučer, prekjučer s izbornikom kako nas stalno povezuje taj San Marino kroz cikluse, uvijek smo tu igrali i svaki put pobijedili tako da se nadam da ćemo nastaviti tako. Naravno da će biti teže, ali ovo je Europsko prvenstvo i protivnik je ozbiljniji, rekao je Halilović. 

Podsjetimo osim Rumunjske u našoj skupini još su Francuska i Engleska.Na Euru je ukupno 12 reprezentacija smještene u tri skupine.Pobjednik svake skupine ide u polufinale, a četvrti putnik bit će najbolja drugoplasirana momčad. Prijenos dvoboja Hrvatska - Rumjunjska možete pratit sutra od 18 sati i 30 minuta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!