14:49 / 20.06.2019.

Autor: K.L./HRT

Gračan: Talent nije dovoljan, treba i čvrstine

Nenad Gračan (Goran Kovacic/PIXSELL)

Nenad Gračan (Goran Kovacic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Izbornik hrvatske mlade reprezentacije Nenad Gračan najavio je sutrašnju utakmicu s Francuskom na Europskom U-21 prvenstvu u drugom kolu Skupine C.
Izbornik hrvatske mlade reprezentacije Nenad Gračan najavio je sutrašnju utakmicu s Francuskom na Europskom U-21 prvenstvu u drugom kolu Skupine C. U prvoj utakmici Hrvatska je izgubila od Rumunjske, dok je Francuska pobijedila Englesku.

- U dvoboju s Engleskom vidjeli smo dobru Francusku, ali smo vidjeli i da se možemo nositi s njihovom kvalitetom. Moramo im biti blizu u bloku, zatvarati im koridore i bočne pozicije, gdje su najopasniji. Sa sličnom su momčadi nastupili u našoj međusobnoj prijateljskoj utakmici i dobro ih poznajemo. Ipak, svaka utakmica nosi nešto svoje, rekao je Gračan.

Hrvatska će biti bez Josipa Brekala i Filipa Benkovića.

- Nadamo se da Brekala možda možemo vratiti za Engleze, otklonili smo sumnje oko težine ozljede. No, imamo i druge motivirane igrače, najvažnije je da budemo disciplinirani i homogeni, da shvatimo da talent nije dovoljan već da treba i čvrstine. Tek onda kvaliteta može doći do izražaja, zaključio je Gračan. Susret s Francuskom na rasporedu je u petak, od 21 sat, uz prijenos na Drugom programu HTV-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!