23:09 / 24.06.2019.

Autor: A.M./HRT

Gračan i Brekalo: Pokazali smo da ipak nešto vrijedimo

-

-

Foto: - / -

Možda nas je ona prva utakmica presjekla. No dečki su se vratili nakon svega toga i pokazali kvalitetu, rekao je izbornik Nenad Gračan.
Hrvatski nogometaši završili su nastup na EURU U-21 odigravši najbolju utakmicu, što je rezultiralo remijem (3:3) s Engleskom. - Čestitam našim igračima na ovoj sjajnoj utaklmici. Pokazali smo da možemo,  pokazali smo to i protiv Francuza, možda nas je ona prva utakmica presjekla. No dečki su se vratili nakon svega toga i pokazali kvalitetu, rekao je izbornik Nenad Gračan.
- Upozoravali smo da vodimo računa o početku. Imali smo dosta problem, jer neke linije uigravali smo praktički ovdje. No bitno da su dečki pokazali karakter, dodao je Gračan o lošem startu. Kako vidi budućnost?
- Dosta igrača ostat će u sljedećem ciklusu. Ovo im je sigurno veliko iskustvo. Sigurno je da se tako razvijaju, postaju karakteri i ljudi. Mogli smo možda više, ali bilo je dosta problema, i s ozljedama i s nedolascima, pa da se Brekalo nije ozlijedio u prvoj utakmici sigurnmo bi to drukčije izgledalo.
- Ovo je velik uspjeh, došli smo u završnicu, ovdje je 12 najboljih, ravnopravno smo se nosili s velikim momčadima poput Francuske i Engleske, zaključio je Gračan. Josip Brekalo potvrdio je s dva gola da je najbolji igrač ove generacije.


- Svima smo pokazali da ipak nešto vrijedimo nakon katastrofalnog ulaska u turnir. Odigrali smo dobro protiv Francuske, malo je nedostajalo da nas nagradi, a danas je bilo još bolje. Svima je stalo, nije se to najbolje pokazalo na ovom turniru, ali i doći na ovakav turnir je jako veliki uspjeh. Nadam se da ćemo na nekim turnirima imati više sreće na otvaranju, puno toga nam nije išlo od ruke tad, ali pokazali smo onda da ipak nešto vrijedimo, rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!