Gorica suspendirala Kalika i sprema tužbu protiv Hajduka?

20.08.2022.

10:21

Autor: HRT

Anthony Kalik

Anthony Kalik

Foto: PIXSELL / Matija Habljak

Anthony Kalik izazvao je dosad neviđene probleme u odnosima između njegove Gorice i Hajduka. 

Kalik, jedan od najboljih igrača Gorice, već se nekoliko dana u domaćim medijima povezuje s prelaskom u splitski klub, ali transfer je kako sada stvari stoje, propao. 


Došlo je do problema oko odštete, uprava Gorice nema namjeru pustiti 24-godišnjeg Australca za manje od 300 tisuća eura, dok je Hajduk nudio daleko manje i nije imao namjeru povisiti ponudu. 


Navodno su iz Hajduka direktno pristupili igraču i njegovim predstavnicima, što je razbjesnilo Goričane te čak spremaju tužbu HNS-u zbog kršenja FIFA-inih pravilnika. 


Direktan kontakt između igrača i zainteresiranog kluba je strogo zabranjen, a iznimka je samo ako je igraču ostalo šest mjeseci u ugovoru. Kalik ima ugovor s Goricom do ljeta 2023 što znači da iz Gorice imaju razloga za tužbu. Dokažu li iz Gorice kako je Hajduk prekršio pravilnike FIFA-e, Splićanima prijeti zabrana transfera na godinu dana, to znači da Hajduk neće moći kupovati ili prodavati igrače do kraja sljedećeg ljeta. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!