Gorica i slavni engleski klub potpisali ugovor o suradnji

28.02.2022.

17:14

Autor: I.L./HRT

NK Lokomotiva - HNK Gorica

NK Lokomotiva - HNK Gorica

Foto: Slaven Branislav Babic / PIXSELL

Fulham i Gorica potpisali su, neposredno prije odigravanja utakmice 32. kola engleskog Championshipa između Fulhama i Peterborough Uniteda, ugovor o suradnji, objavio je prvoligaš iz Velike Gorice. 

U ime vodećega kluba Championshipa ugovor je potpisao direktor odjela razvoja nogometa Huw Jennings, a u ime Gorice predsjednik kluba Nenad Črnko.


Kontakti između klubova o realizaciji ove suradnje trajali su posljednjih nekoliko mjeseci, a završni potpis ugovora u Londonu potvrda je da su obje strane pronašle brojne interese u ovoj suradnji. Fulham je, inače, najstariji profesionalni nogometni klub u Londonu, osnovan 1879.


- Iznimno smo zadovoljni načinom komunikacije i opcijama suradnje koju smo dogovorili uz obostrano razumijevanje. Uvjeren sam da će ova suradnja u godinama koje su pred nama donijeti brojne benefite, prvenstveno za Goricu, a onda i za Fulham. U to uključujem suradnju u stručnom radu, mogući zajednički marketing, razmjenu informacija važnih za obje strane Ugovora, baziranih na razvoju i mogućoj razmjeni igrača, prvenstveno kroz skauting oba kluba, a u skladu s propisima FIFA-e, EFL-a, FA-a, HNS-a i HNL-a, istaknuo je Črnko.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!