18:38 / 15.02.2019.

Autor: HRT

GNK Dinamo se oglasio o neredima u Češkoj

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

GNK Dinamo oglasio se priopćenjem zbog nereda i tučnjave Bad Blue Boysa.
Uoči i tijekom utakmice Viktorije i Dinama u Plzenu došlo je do sukoba između Bad Blue Boysa i češke policije, prvo oko 19 sati, a onda i tijekom susreta. Obračun Boysa i policije ispred stadiona i za vrijeme utakmice

GNK Dinamo oglasio se priopćenjem zbog nereda i tučnjave Bad Blue Boysa. Priopćenje je potpisao Dinamov povjerenik za sigurnost Krešimir Antolić, a prenosimo ga u cjelosti:

- GNK Dinamo je napravio sve što je mogao kako bi spriječio incidente u Plzenu. Uoči utakmice u nekoliko smo navrata upozorili domaćina o potencijalnom dolasku velike skupine navijača Dinama bez ulaznica. Molili smo ih da nam omoguće povećanje kontingenta ulaznica, otputovali smo u Češku tri tjedna prije utakmice i to isto ih tražili na licu mjesta ali nije bilo pozitivnog odgovora.

Obratili smo se i UEFA-i, najvišim pozicioniranim dužnosnicima za sigurnost i najavili ovakav rasplet u Plzenu, ali organizator nije reagirao pozitivno.

Išli smo toliko daleko da je s nama u Plzen putovala i ekipa koja je bila spremna odmah krenuti s prodajom ulaznica ako organizatori to odluče na dan utakmice, ali niti tu nismo uspjeli uvjeriti domaćina.

Paralelno s time, klub je svojim komunikacijskim kanalima i preko medija upozoravao svoje navijače o striktnoj provedbi kontrole na ulazima i kako nitko tko nije češki rezident neće moći ući na tribine s domaćim navijačima.

Nakon dojave o neredima, spustio sam se među navijače i pokušao razgovorom riješiti probleme. U tom trenutku domaćini su bili blizu odluke da nikoga ne puste na gostujući sektor. Dakle, niti tih 627 navijača s ulaznicama niti bilo koga drugoga. Razumnim djelovanjem svih – i nas i predstavnika naših navijača uspjeli smo izbjeći još veće probleme i dogovorili smo da ipak popuste te da ostale navijače odvedu na mjesto gdje će im biti omogućeno gledanje utakmice.

Na kraju, najveći dio odgovornosti za ono što se dogodilo u Plzenu ide u smjeru organizatora. Imali su dvije tisuće manje gledatelja od punog kapaciteta i mogli su nam izaći u susret, prodati ulaznice i imati situaciju pod kontrolom. Moram izraziti i čuđenje pripremom utakmice kroz međunarodnu policijsku suradnju, osobito sa strane češke policije, koja je, iako upozorena o mogućim problemima, prihvatila angažman samo dva policijska službenika našeg MUP-a, što na brojku od više tisuća navijača u Pragu, Plzenu, na i oko stadiona, sasvim sigurno nije moglo polučiti nikakav bitan učinak, stoji u priopćenju Dinama kojeg prenose hrvatski mediji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!