19:19 / 18.05.2020.

Autor: I.L./Hina

Glasgow ostaje među domaćinima odgođenog Eura

Ilustracija (Marko Lukunić/PIXSELL)

Ilustracija (Marko Lukunić/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Škotski grad ostaje među domaćinima odgođenog Europskog prvenstva i u novom terminu.
Hrvatska nogometna reprezentacija će igrati dvije od tri utakmice u Glasgowu, kako je bilo i predviđeno originalnim rasporedom, s obzirom na to da su lokalni organizatori u ponedjeljak potvrdili da će škotski grad ostati među domaćinima odgođenog Europskog prvenstva i u novom terminu.

Hrvatska će nastup na Euru otvoriti utakmicom protiv Engleske na Wembleyju, a potom će protiv Češke i još nepoznate reprezentacije iz doigravanja igrati na Hampden Parku u Glasgowu.

U ponedjeljak su lokalni organizatori potvrdili spremnost za domaćinstvo utakmica Europskog prvenstva i u novom terminu od 11. lipnja do 11. srpnja 2021., jer su se u dijelu medija tijekom vikenda pojavile špekulacije kako bi Glasgow mogao biti jedan od tri grada na koje je predsjednik Europskog nogometnog saveza Aleksandar Čeferin mislio govoreći o mogućim odustajanjima.

- Potaknuti špekulacijama koje su se pojavile tijekom vikenda, kao lokalni organizacijski odbor u Glasgowu želimo razjasniti da smo potvrdili svoju poziciju grada domaćina za UEFA EURO 2020 koji je premješten u sljedeću godinu. Veselimo se što će Hampden Park, Glasgow i Škotska odigrati važnu ulogu kao sudomaćin nezaboravnog UEFA EURA sljedeće godine, stoji u priopćenju lokalnog organizacijskog odbora.

Uz Glasgow, u originalnom scenariju domaćini EURA trebali su biti London, München, Baku, Sankt Peterburg, Budimpešta, Bukurešt, Amsterdam, Bilbao, Dublin i Kopenhagen.

Konačna odluka o gradovima domaćinima odgođenog Europskog prvenstva bit će donijeta na sastanku Izvršnog odbora UEFA-e, koji će biti održan 17. lipnja. Sastanak je trebao biti održan 27. svibnja, no odgađen je "zbog nekih otvorenih pitanja vezanih za manji broj predloženih domaćina".

Jedan od gradova koji su upitni za organizaciju utakmica EURA sljedeće godine je Bilbao.

Predsjednik UEFA-e je izjavio da se nada kako će svi gradovi ostati na popisu domaćina, ali i dodao da se turnir može odigrati i na samo osam od 12 predviđenih stadiona, ako to bude potrebno.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!