11:19 / 26.07.2020.

Autor: M.Š./HRT

Epilog kaosa u Osijeku: Osam ozlijeđenih policajaca, jedna osoba uhićena

-

-

Foto: - / -

Nakon utakmice Osijeka i Lokomotive u posljednjem kolu HNL-a, a u kojoj su gosti iz Zagreba izborili kvalifikacije za Ligu prvaka, izbila je tučnjava između navijača i policije.
Jučer, 25. srpnja, s početkom u 21 sat, na stadionu Gradski vrt u Osijeku, Wilsonova bb, odigrana je nogometna utakmica između Nogometnog kluba Osijek iz Osijeka i Nogometnog kluba Lokomotiva iz Zagreba bez nazočnosti gledatelja. - Nogometnu utakmicu na video-zidu, ispod istočne tribine stadiona pratilo je oko 2000 gledatelja. Tijekom odigravanja utakmice, u više navrata navijači su neprimjereno skandirali te koristili pirotehnička sredstva.

Nakon završene utakmice veća skupina navijača nasilno je provalila vrata na istočnoj strani stadiona, kojom prilikom su na policijske službenike Interventne jedinice policije bacali razne predmete (veće komade opeke, kamenje, staklene boce) zbog čega je, prema sadašnjim informacijama, osam policijskih službenika ozlijeđeno.

Kako bi svladali aktivni otpor i odbili napad na sebe i na prostor koji su osiguravali te uspostavili povoljno stanje javnog reda i mira prema toj skupini navijača policijski službenici su uporabili sredstva prisile.

Iz navedene skupine jedna osoba je privedena u službene prostorije, uz uporabu sredstva prisile tjelesne snage, te se nad njom provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Provodimo daljnje mjere s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja, navode u PU osječko-baranjskoj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!