Emotivni Asanović zaplakao: Samo sam njega nazivao "šefom", ne mogu pričati

08.02.2023.

14:29

Autor: A.M./HRT

Aljoša Asanović

Aljoša Asanović

Foto: HTV / HRT

Legendarni "vatreni lakat" Aljoša Asanović teško je podnio smrt Miroslava Blaževića, trenera kojeg je, kako kaže, jedinog u karijeri oslovljavao sa "šefe". 

- Tužno je, jutros sam sletio u Uzbekistan i izbombardirale su me poruke. Otišao je jedan od najvećih hrvatskih trenera, genijalac, frajerčina, trenerčina, gospodin. Puno je napravio za hrvatski nogomet, puno je uradio i mojoj generaciji. Utvaram si da sam imao privilegiju biti njegov igrač i imam samo enormni respekt prema tom čovjeku, rekao je Asanović u razgovoru sa HTV. 


- Rekao sam i prije nekim vašim kolegama, žao mi je da nisam imao veću komunikaciju s njim. Možda sam ja asocijalan pa se ne volim toliko eksponirati ni pričati. No imao sam perfektan odnos s njim, jer s njim nije trebalo puno pričati oko ničega. Bio je dovoljan samo pogled i znao sam što ja trebam raditi, a i on je znao što treba reći. Jako mi je žao da nisam imao veću komunikaciju s njim. Respekt do poda. Zadužio je moju generaciju da i dalje promoviramo hrvatski nogomet. Bio je čovjek koji je znao komunicirati s ljudima, a pogotovo s igračima, rekao je Aljoša.


Dirnuti Asanović: Ne mogu više pričati


- Nismo mi sad na natjecanju da pričamo stvarno koliko je bio trener i čovjek. Neizmjerno je toga napravio, ostavio je iza sebe veliku hipoteku. Puno je s njim bilo zanimljivih stvari. Jednostavno će nam nedostajati. Jedini trener kojeg sam ikad u svojoj karijeri zvao "šefe" bio je Ćiro Blažević. Zato jer je bio šef, nije bio trener, bio je šef. Žao mi je da nikad nisam imao dublju komunikaciju s njim, ali je**ga, to je život. Teško je razgovarati s čovjekom koji polako odlazi i jednostavno nisam imao snage. Ne mogu više pričati, muka mi je od svega, rekao je na kraju razgovora emotivni Asanović. 

Inače, Aljoša Asanović je, nakon što je prošlu godinu proveo na poziciji izbornika Zambije, upravo preuzeo funkciju tehničkog direktora reprezentacije Uzbekistana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!